Grupul S&T, furnizor de solutii si servicii IT, a inregistrat in 2006 venituri de peste 461 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2005, si un profit brut de 18 milioane de euro, in crestere cu 24% fata de anul precedent, informeaza un comunicat al companiei. Diviziile Business Solutions, Entreprise Systems si Managed Services au fost principalii contribuitori la cresterea raportata de companie in 2006, inregistrand venituri de 94 de milioane de euro, 262 de milioane de euro si 75 de milioane de euro, in crestere cu 42%, 30%, respectiv 15% fata de 2005. 

S&T a achizitionat anul trecut companiile BEELC din Polonia, Grall din Cehia, UNITIS din Ungaria si divizia de solutii SAP a T-Systems din Turcia, iar in ianuarie 2007 a achizitionat IMG, o companie elvetiana de consultanta pentru solutii SAP, care potrivit S&T, va conduce la o noua orientare a segmentului sau de Business Solutions.  

“2006 a fost un an extrem de reusit pentru noi. Acest lucru s-a reflectat si in evolutia pretului actiunilor noastre de la bursa si in capitalizarea de piata a companiei. Actiunile S&T au crescut cu 48% pe parcursul anului trecut, iar capitalizarea de piata a atins 139,9 milioane euro”, a declarat Christian Rosner, CEO al S&T AG. “Provocarile pentru 2007 vor fi foarte mari. Am obtinut deja aprobarea Federal Trade Commission pentru achizitia IMG Group si ne asteptam sa finalizam contractul la termenul planificat, in prima saptamana a lunii aprilie. Integrarea IMG va conduce la o noua orientare a segmentului Business Solutions. Echipa de integrare este pregatita, iar proiectul este definitivat, pentru a pune in practica transformarea planificata imediat dupa finalizarea contractului”, a adaugat acesta.  

Austria, Germania, Elvetia, Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria au contribuit cu 218,8 milioane de euro la  veniturile inregistrate de S&T anul trecut, aproape jumatate din veniturile companiei, fiind cele mai profitabile piete pentru companie. Veniturile S&T au provenit in proportie de 37% din sectorul industrial, in proportie de 21% din sectorul telecomunicatiilor, si in proportie de 19% din sectorulul serviciilor financiare.

Potrivit S&T, comenzile din sectorul guvernamental au insumat 14% din veniturile inregistrate de companie anul trecut, iar 9% din venituri au fost realizate din proiectele implementate in companiile de utilitati. 

Expertii EITO (Observatorul european pentru tehnologia informatiei) previzioneaza in 2007 o crestere a pietei serviciilor IT cu 5,5%, a pietei de software cu 6,5% si o crestere totala a pietei IT de 4,4%.

“Conditiile generale ale pietei sunt foarte bune, in special pentru Europa de Est, acolo unde ratele de crestere vor fi semnificativ mai mari. Vom folosi aceasta tendinta pozitiva in avantajul nostru si ne vom consolida pozitia. In conditiile in care ne aflam in fata procesului de integrare a IMG, aceasta este o provocare importanta pentru noi,” a spus Rosner. 

Grupul S&T este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii si servicii IT din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si implementeaza solutii IT adaptate la cerintele clientilor din domeniile telecomunicatiilor, bancar, utilitati, productie si din institutiile publice. In prezent, compania este prezenta in 18 tari si are 2295 de angajati. Dupa finalizarea achizitiei IMG, Grupul S&T va opera in 23 de tari si va avea 3.000 de angajati, dintre care 1.200 de consultanti.

 

Sursa: Capital 02 Aprilie 2007