Micii integratori de sisteme informatice vor avea o viata din ce in ce mai grea in Romania. Consolidarea pietei duce la aparitia unor actori puternici cu care este destul de greu de concurat in licitatiile pentru proiectele mari. Adevarul este ca, in ultimii doi ani, numarul contractelor mari a inceput sa creasca, principalele comenzi venind de la institutiile guvernamentale .
Marile contracte nu pot fi castigate decat de marile companii, deoarece conditiile pe care le pun organizatorii licitatiilor nu pot fi indeplinite decat de acestea. Pentru contracte de zeci de milioane de dolari, sunt cautate companii cu stabilitate financiara si forta de negociere cu furnizorii.
Acestea sunt principalele motive care au condus la consolidarea pietei, inclusiv la intentia de preluare de catre S&T a filialelor Fujitsu Services din Cehia, Grecia, Ungaria, Malta, Polonia, Romania si Slovacia. In Romania, fuziunea este analizata de Consiliul Concurentei, institutie care trebuie sa ia o decizie in cel mult doua luni. sansele ca tranzactia sa cada sunt extrem de reduse, avand in vedere aprobarea megafuziunii HP-Compaq. In Romania, pe langa S&T si Fujitsu Services, alti integratori sunt IBM, HP, Romsys, Intrarom sau NetConsulting.
Cu venituri in 2002 de aproximativ 30 milioane USD, filiala din Romania a S&T este cea mai puternica din Europa de Sud, devansand companiile din Bulgaria, Turcia, Grecia. Fujitsu Services, compania care va fi preluata, este unul din principalii jucatori de pe piata romaneasca si se lauda cu cel mai mare contract obtinut de un integrator de sisteme: recent incheiatul proiect de informatizare a CFR, in valoare de 34 milioane USD.
„Daca fuziunea va fi aprobata si in Romania, noua companie va putea oferi o gama mai larga de servicii si va avea o baza de clienti marita”, afirma Bogdan Cocora, director general S&T Romania. In vreme ce S&T are parteneriate cu IBM si HP, Fujitsu colaboreaza si cu alti producatori. La nivel de solutii ERP, SAP este partener S&T, iar Fujitsu implementeaza Oracle Financial. Pe o pozitie similara se situeaza si directorul general de la Fujitsu Services. „In eventualitatea aprobarii fuziunii, practic, va avea loc o contopire a companiilor, intrucat serviciile furnizate de cele doua sunt absolut complementare”, afirma Marian Popa, director general Fujitsu Services.
La toate acestea se adauga economiile de scara, rezultate de unificarea unor servicii. Potrivit S&T,pe plan regional, compania se va imbogati cu 300 de angajati si va avea venituri suplimentare in 2003 de 30 milioane de euro.
Marea necunoscuta este numele directorului noii companii din Romania, nefiind obligatoriu ca acesta sa fie directorul companiei cumparatoare. Decizia va fi luata de S&T Austria.
S&T vrea sa inglobeze Fujitsu Services
24 aprilie 2003, 12:00
Ultima modificare în 24 aprilie 2003, 15:00
Micii integratori de sisteme informatice vor avea o viata din ce in ce mai grea in Romania. Consolidarea pietei duce la aparitia unor actori puternici cu care este destul de greu de concurat in licitatiile pentru proiectele mari. Adevarul este ca, in ultimii doi ani, numarul contractelor mari a inceput sa creasca, principalele comenzi venind de la institutiile guvernamentale .Marile contracte nu pot fi castigate decat de marile companii, deoarece conditiile pe care le pun organizatorii licitatii
Etichete: arhiva,
fujitsu,
Fujitsu Services
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook