8 ianuarie 2007. Corecţie moderată pe SIF-uri după startul fulminant din prima şedinţă din 2007, în care acestea au urcat cu peste 8%. Benzile Bollinger urmează să se apropie, mediile mobile de 15,30 şi 45 de zile s-au intersectat în acelaşi punct, cea scurtă trecând peste celelalte două. Ce va urma? Pe termen scurt, posibile ajustări negative, însă din experienţa personală am ajuns la concluzia că pe SIF-uri este greu să speculezi, aşa că prefer o poziţie de long, urmând strategia „buy and hold“. Evoluţie bună pentru titlurile BRD: după creşterile consistente din primele şedinţe bursiere, acestea reuşesc să-şi conserve avansul chiar într-o piaţă aflată pe corecţie.
9 ianuarie. Deprecierile au continuat pe segmentul societăţilor de investiţii financiare, scăderea indicelui BET-FI cu 1,7%, contaminând şi evoluţia indicelui BET, care a pierdut 0,8%.
10 ianuarie. Corecţia s-a accentuat azi: BET, -1,98%, BET-C, -1,89%, BET-FI, -2,3%, pe un volum de 66 milioane lei. Indicele BET-FI a pierdut aproape tot câştigul din prima săptămână a anului, închizând azi la un nivel de 63.168 de puncte, faţă de închiderea din 19 decembrie 2006: 63.011 puncte. Indicele BET îşi păstrează, încă, un avans de 4,2%. Dacă ne uităm la evoluţiile pieţelor financiare din regiune, observăm că acestea au scăzut de la începutul anului, indicele NTX (NEW EUROPE BLUE CHIP INDEX), calculat de Bursa din Viena pe baza unei selecţii de 30 de companii din Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia, înregistrează o pierdere de 6,57%. Semnale pozitive vin din SUA – DJIA se menţine în jurul nivelul de 12.500 puncte, în apropierea maximului istoric. Pe piaţa energetică temperaturile ridicate au dus cotaţia barilului de petrol sub 55 USD.
11 ianuarie. După mai multe zile roşii, cotaţiile şi-au revenit azi, toţi indicii închizând pe plus: BET 1,15%, ROTX 0,94%, BET-C 0,63%, BET-FI 2,74%. A fost o revenire globală atât pe pieţele din regiune, cât şi pentru cele din Europa de Vest şi SUA. DJIA a urcat din nou peste nivelul de 12.500 puncte, iar petrolul a coborât spre 52 USD barilul.
12 ianuarie. O şedinţă de stabilizare pe final de săptămână.