Stadionul Arcul de Triumf arată ca după război, asta după ce marți seară s-a disputat meciul de fotbal Dinamo – Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-3, din grupele Cupei României Betano, primul pentru acest sport după renovarea din 2020.
Totuși, fotografiile realizate după partidă arată cum foarte multe scaune și instalații electrice au fost distruse de spectatori, lucru nemaiîntâlnit până acum la partidele de rugby. Aceste pagube survin chiar la primul meci de fotbal profesionist jucat pe Arena Arcul de Triumf.
Stadionul Arcul de Triumf a fost vandalizat de fanii lui Dinamo la primul meci de fotbal pe acest teren
Cu toate că până în prezent stadionul respectiv a fost în stare perfectă, în condițiile în care s-au disputat doar meciuri de rugby, fanii de fotbal prezenți pe arena Arcul de Triumf, majoritatea dinamoviști, nu s-au comportat cu toții civilizat și au ales să distrugă bunuri publice în loc să-și susțină favoriții, care oricum au pierdut, scrie Pro Sport.
Până acum, aici s-au jucat zeci de meciuri interne și internaționale, însă nu s-au înregistrat deloc pagube în rândul scaunelor sau instalațiilor electrice. Totuși, sâmbătă s-a disputat România-Chile la rugby, scor 30-23, cu 4.000 de spectatori, a venit marți seara Dinamo-Sepsi, cu peste 5.000 de fani în tribune. Duminică se va juca, de la ora 13.30, România-Uruguay tot în sportul oval.
Dinamo a fost învinsă, marţi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, de echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a doua a grupei A a Cupei României Betano. Pentru a evolua pe „Arcul de Triumf”, cei de la clubul din „Ștefan cel Mare” au achitat 18.000 de euro, dar acum li se vor imputa și costurile pagubelor rezultate.
Șocant este faptul că și jucătorii dinamoviști au lăsat dezastru în vestiar, nu doar suporterii în tribune.
Fanii se plângeau că nu pot folosi acest stadion, dar au făcut dezastru când au ajuns pe el
Fanii fotbalului s-au plâns până acum că nu sunt lăsați să evolueze pe un stadion pe care și-l revendică doar rugby-ul. Stadionul Arcul de Triumf a fost modernizat de Compania Naţională de Investiţii în 2020, ulterior fiind trecut în administrarea Ministerului Sportului.
Înainte de cedarea sa către CNI, administrarea arenei sportive era făcută de Federaţia Română de Rugby, care s-a arătat în mai multe rânduri nemulțumită de trecerea stadionului la minister.
Arcul de Triumf a fost al doilea stadion finalizat dintre cele patru pe care România s-a angajat că le va moderniza pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti. Primul a fost Stadionul Steaua, a cărui recepţie a avut loc la 27 noiembrie 2020, apoi la începutul lui 2021 și cel de lângă Mănăstirea Cașin.