Industria construcțiilor a fost singura care a avut un aport pozitiv la formarea produsului intern brut al României din anul 2021. Un domeniu aflat în plină expansiune, construcțiile s-au confruntat cu criză după criză: forța de muncă, prețurile combustibililor, problemele din lanțurile de distribuție și logistică, dar și criza materialelor de construcții. Cu toate acestea, managerii din domeniu au reușit să își păstreze companiile pe linia de plutire.
Premiile au fost acordate de Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere: „E o plăcere să fiu în seara aceasta alături de dumneavoastră. Infrastructura rutieră a lăsat multe goluri în ultima perioadă, în ultimii 32 de ani putem să ne mândrim cu 1.000 de km de drumuri de mare viteză, dar pot să vă asigur că în următorii opt ani ar trebui să dublăm acest număr. Vor fi foarte multe proiecte în acest domeniu pe care deja le-am început. Putem vorbi de A8, coloana vertebrală a Moldovei, proiect de investiție care a fost lansat în procedura de achiziție, unde aștept ca antreprenorii din acest domeniu să participe la procedură, licitație, pentru că nu putem să dezvoltăm infrastructura fără ajutorul dvs., al constructorilor, cât și celor care furnizează și produc materiale de construcții!”.
Construcții Erbașu primește premiul pentru Cel mai mare constructor cu capital integral românesc
Compania a alocat cinci milioane de euro pentru investiții în digitalizare, tehnologizare, calificarea personalului și achiziționarea unor companii de tehnologie, iar cifra se va dubla în anul 2022. „Stabilitatea este principala caracteristică a companiei noastre”, declara Cristian Erbașu. Estimările managerilor companiei arată o cifră de afaceri de 900 de milioane de lei și un profit de 50 de milioane de lei pentru acest an.
Liderul tranziției sustenabile din industria construcțiilor a fost desemnat Holcim
Holcim a raportat o cifră de afaceri de 1,74 miliarde de lei în 2021 și un profit de 317 milioane de lei. Compania s-a angajat într-un amplu proces de tranziție către operațiuni mult mai prietenoase cu mediul și se recomandă drept primul producător de materiale de construcții cu amprentă redusă de CO2.
„Suntem bucuroși să primim recunoașterea pentru efortul nostru de a construi responsabil și sustenabil. Grupul Holcim s-a angajat și și-a asumat obiectivul de net zero emisii, iar pentru a atinge această țintă ambițioasă noi plasăm în inima strategiei noastre și sustenabilitatea și acțiunile climatice. Noi suntem conștienți de impactul industriei și a creșterii consumului asupra schimbărilor climatice, astfel Holcim a lansat eConcept, pentru a construi sustenabil și reponsabil. Viitorul nu este scris, urmează să-l construim împreună pentru generația viitoare, pentru oameni, planetă și copiii noștri”, a declarat Edmund Piess, Director Sustenabilitate Holcim România.
Bilka primește premiul pentru Cea mai spectaculoasă creștere a cifrei de afaceri din construcții
În 2022, 1 din 4 acoperișuri comercializate în România au fost marca Bilka. Bugetul de investiții pentru 2022 a fost de 10 milioane de euro, iar una dintre cele mai importante investiții a fost noua fabrică de panouri termoizolante și profile industriale, care urmează să fie inaugurată în 2023.
Aflați care sunt cele mai importanți jucători din economia românească în noua revistă CAPITAL „Top 300 Companii”, ediția 2022, disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe agoramag.ro începând cu data de 21 octombrie.