Vineri, după închiderea pieţelor financiare, Standard &Poor’s a decis să retrogradeze SUA până la ‘AA plus’ de la ‘AAA’.

‘Revizuirea în scădere a ratingului Fannie Mae şi Freddie Mac reflectă dependenţa lor directă de guvernul SUA’, se arată în comunicatul Standard & Poor’s.

De asemenea, agenţia a revizuit în scădere, de la ‘AAA’ la’AA plus’, ratingurile atribuite unor instituţii financiare care au legătură directă cu guvernul SUA, respectiv Federal Home Loan Banks şi Federal Farm Credit Banks.

Bursa de pe Wall Street a deschis, luni, în scădere puternică, după ce S&P a retrogradat ratingurile creditorilor ipotecari Fannie Mae şi Freddie Mac.

Indicele Dow Jones s-a depreciat cu 2,67%, ajungând la valoarea de 11.138,69 puncte, în scădere cu 305,92 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente. Indicele Standard and Poor’s 500 s-a depreciat cu 3,2%, ajungând la valoarea de 1.160,95 puncte, în scădere cu 38,43 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente iar indicele Nasdaq s-a depreciat cu 3,41%, ajungând la valoarea de 2.445,95 puncte, în scădere cu 86,46 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

SURSA: Agerpres