Citând surse din interiorul companiei, Sunday Telegraph susţine că şefii de la Starbucks au cerut să se întâlnească cu premierul David Cameron, după ce acesta a spus că firmele care beneficiază de scutiri de impozite ‘trebuie să se trezească la realitate’. Potrivit presei, aceste comentarii vizează în special companiile americane care nu plătesc suficiente taxe în Marea Britanie.

‘Premierul a lansat atacuri ieftine împotriva companiei noastre, care – să nu uităm – a promis că-şi va plăti impozitele atât în prezent cât şi în viitor’, a declarat o sursă din interiorul companiei Starbucks.

Sunday Telegraph susţine că directorul Starbucks pentru Marea Britanie, Kris Engskov, este îngrijorat de politizarea subiectului taxelor şi vineri s-a întâlnit cu o serie de responsabili la biroul primului ministru.

Starbucks, dar şi Amazon, şi Google au fost criticate în Marea Britanie după publicarea unor informaţii care arată că aceste mari companii străine au plătit taxe foarte mici, sau deloc, pentru profiturile pe care le realizează graţie unor artificii contabile.

De exemplu, Starbucks a confirmat că, în ultimii trei ani, n-a plătit impozite pentru companii în Marea Britanie, deşi în această perioadă a avut o cifră de afaceri de 400 milioane de lire sterline, dar s-a justificat, precizând că această divizie, care are aproximativ 9.000 de angajaţi, n-a avut un profit net. La sfârşitul lunii decembrie, Starbucks a promis că va plăti taxe în valoare de 20 de milioane de lire sterline în următorii doi ani, după criticile venite din partea politicienilor şi a consumatorilor.
SURSA: Agerpres