Conform acesteia, în prezent sunt internaţi 50 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus şi trei suspecţi.

„Menţionez că în schema Institutului ‘Marius Nasta’ sunt avizate pentru funcţionarea provizorie pentru pacienţii COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienţii suspecţi, 13 pentru coinfecţie COVID -TB şi 49 pentru pacienţii COVID pozitivi. (…) Mai avem locuri pentru pacienţii cu coinfectie TB-COVID şi două locuri la suspecţi”, transmite Beatrice Mahler.

Suntem într-o situație pe care nu am mai parcurs-o de când s-a deschis pavilionul Covid. Nu ne așteptam să se întâmple în perioada de relaxare, scrie Digi24.ro.

Managerul institutului arată că pentru suspecţi sunt alocate, teoretic, zece locuri în saloane de două paturi, însă acestea pot fi ocupate de doar cinci pacienţi, fiecare dintre ei fiind singur în salon pentru sporirea siguranţei fiecărei persoane.

Medicii sunt în alertă

Medicii au fost dați peste cap. Numărul de cazuri continuă să crească, în contextul în care noii pacienți spun că nu s-au angajat în deplasări și nu au intrat în contact cu persoane necunoscute. Dacă ceea ce spun pacienții este adevărat, înseamnă că au luat boala din comunitățile în care trăiesc.

„Oameni din comunitate care s-au îmbolnăvit nefăcând nimic special, dar au avut contact cu restul comunităţii. Am stat de vorbă cu nu ştiu cine, dar fără mască! Numărul de cazuri creşte zi de zi!!! În momentul când ai contact cu altă persoană trebuie să ai această masca indiferent unde te afli!!!”, a transmis Simin Florescu, medic în cadrul Spitalului Victor Babeș din București.

Trebuie doar să respectăm măsuri simple de igienă

„La spitalul de boli infecţioase din Iaşi, aşa cum am văzut şi la Bucureşti, este exact în aceeaşi situaţie. Funcţionăm la capacitate aproape maximă! La terapie intensivă avem ocupate 8 locuri din 9, nu este greu să purtăm masca dacă mergem în mall”, a transmis Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi

Nelu Tătaru a subliniat importanța igienei, spunând că spălatul, purtarea măștii și distanțarea socială este vitală pentru a nu avea parte de o vară rea.

„Trebuie doar să respectăm măsuri simple de igienă: spălat, masca, distanță socială, altfel o să fie rău vara asta”, a transmis Nelu Tătaru.

Cum a fost salvat Marcel Pavel

„Am contactat o dublă pneumonie și, corelată cu acest nenorocit de Covid-19, mi-a fost aproape fatală. Acum, am fost salvat!”, a spus Marcel Pavel într-o postare făcută pe Facebook.

Acesta a fost tratat la Institulul Matei Balș iar medicii au confirmat faptul că nu se mai află în pericol.