Incendiile din California fac ravagii. Mii de oameni au fost evacuați. S-a instituit stare de urgență energetică

Incendiul intens din Castaic, în nord-vestul comitatului Los Angeles, a făcut ravagii pe 4.625 de hectare, unde se află zeci de case împrăștiate. Interstate 5, o rută majoră pe direcția nord-sud, a fost închisă din cauza unui incendiu care a mistuit câteva sute de hectare în doar câteva ore.

Nu au fost raportate pagube majore la clădiri, dar un parc de case mobile cu zeci de locuințe a fost evacuat, conform cbsnews.com

Opt pompieri au ajuns la spital din cauza problemelor provocate de căldură, dar toți erau în afara pericolului, a declarat adjunctul șefului Departamentului de pompieri din Los Angeles, Thomas Ewald.

Stare de urgență energetică, oamenii îndemnați să reducă consumul

Între timp, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat stare de urgență energetică și a îndemnat locuitorii să reducă consumul de energie electrică, deoarece există riscul unor posibile întreruperi, în cazul în care condițiile se înrăutățesc.

Declarația lui Newsom a urmat unei „alerte flexibile” din partea operatorului de sistem din California, conform căruia temperaturile ridicate ar putea afecta furnizarea de energie.

Restricții și la apă

Sistemele de energie electrică au rezistat valurilor de căldură din 2021, dar pene de curent, timp de două zile, în august 2020, au lăsat aproximativ 400.000 de gospodării fără curent electric.
Temperaturile, care se așteaptă să fie cu 10 până la 20 de grade peste normal, au dus la o cerere tot mai mare de energie, mai ales din pricina utilizării aparatelor de aer condiționat.

Guvernul american a avertizat că sunt necesare reduceri mai drastice ale consumului de apă pentru a proteja rezervele tot mai mici păstrate în rezervoare, care sunt esențiale pentru șapte state din vestul țării.

America, în flăcări

Incendii de vegetație au izbucnit în această vară în toate statele din vestul SUA. Cel mai mare incendiu din California, din acest an, a izbucnit la sfârșitul lunii iulie în Siskyou, lângă granița cu Oregon. Flăcările au ucis patru oameni și au distrus o mare parte din mica comunitate a râului Klamath.

Oamenii de știință avertizează că schimbările climatice au dus la creșterea temperaturilor în vestul Americii, în ultimele trei decenii, iar vremea extremă și incendiile sălbatice vor fi din ce în ce mai frecvente și mai distructive.