La eveniment participă numeroşi medici de recuperare, balneologi, cercetători în domeniul balneologiei, asistenţi medicali, fiziokinetoterapeuţi, kinetoterapeuţi, biologi, biochimişti şi chimişti din sistemul sanitar, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale. 



"Elementele de modernitate ale staţiunilor balneare, schimbările corelate cu medicina modernă şi conceptul de staţiune balneară modernă care pe lângă tratament şi recuperare îşi dezvoltă un pilon important de SPA şi wellness, ce antrenează întreaga familie într-o astfel staţiune de tratament, (…) au fost principalele elemente de interes ale congresului în aceste prime două zile", informează Asociaţia Română de Balneologie.



Oficialităţile prezente la eveniment au subliniat nevoia de comunicare între instituţii şi autorităţi locale, dar şi între actori şi factorii decizionali dintr-o staţiune balneară, potrivit sursei citate. 



În cadrul congresului de la Băile Govora au fost înmânate trofeele pentru primele 10 staţiuni balneare din topul realizat de Asociaţia Română de Balneologie şi au fost prezentate argumentele pentru punctajele acordate. 



"Scopul acestui top este unul de a promova cercetarea ştiinţifică asupra resurselor naturale terapeutice şi de a genera dialogul şi competitivitatea constructivă la nivelul staţiunilor balneare, din care să rezulte progresul acestora", potrivit datelor citate. 



Techirghiol se află pe primul loc în topul staţiunilor balneare realizat de Asociaţia Română de Balneologie, fiind urmată de Băile Tuşnad, Băile Govora, Călimăneşti-Căciulata, Covasna, Băile-Felix, Sovata, Turda, Sîngiorz Băi şi Borsec. Pe ultimele locuri în topul cu 30 de poziţii se află staţiunile balneare Lacul Sărat şi Ocna Şugatag.  (Sursa: Agerpres)