Sun a incheiat recent un acord cu Google, cele doua companii clarificandu-si tactica de atac impotriva sistemului Office al Microsoft, informeaza Associated Press. Google a inclus suita de programe de tip business StarOffice in programul Google Pack, care poate fi descarcat gratuit.

Google Pack este pachetul de programe prin care compania vrea sa devina pentru utilizatorii de internet mai mult decat un motor de cautare. Include un browser de internet, Mozilla Firefox, si RealPlayer, un rival al Windows Media Player.

 

StarOffice este varianta comerciala de OpenOffice a companiei Sun. OpenOffice a fost dezvoltat tot de Sun si descarcat pana acum de peste 100 de milioane de ori. Parteneriatul dintre cele doua companii a inceput in 2005, cand utilizatorilor are descarcau programul Sun Java, le era oferita posibilitatea de a descarca si Google Toolbar. 

 

StarOffice este disponibil si pe site-ul Sun contra sumei de 70 de dolari, pentru acesta varianta fiind disponibil mai mult suport din partea companiei.

 

Sursa: AP