Start-Up Nation 2022 va fi lansat pe 19 iulie. Daniel Cadariu spune că bugetul va fi de 520 de milioane de lei

Așadar, Daniel Cadariu a explicat că ediția din acest an a programului Start-Up Nation va fi lansată pe 19 iulie și va avea un subpilon dedicat românilor din Diaspora.

„Ediția Start-Up Nation din acest an are o primă mare noutate față de primele două ediții: în afara celor 10.000 de beneficiari prognozați pentru pilonul de bază va avea un subpilon dedicat strict românilor din Diaspora cu 1000 de beneficiari”, a anunțat ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare

El precizează că așteaptă încă 1,7 miliarde de lei la rectificarea bugetară, iar perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare, respectiv până pe 1 septembrie.

„Până pe 19 iulie, toți cei interesați au posibilitatea să facă preînscrieri pe platforma ministerului. Pe 18 va fi un interval de câteva ore în care platforma nu va funcționa, motivat de faptul că cei de la STS vor face ultimul import de date din bazele de date de la Registrul Comerțului”, a completat ministrul.

Daniel Cadariu a subliniat care vor fi obiectivele programului

Ministrul antreprenoriatului și turismului a precizat că obiectivele programului vor fi stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanețelor economice ale acestora, dezvoltarea sustrenabilă, inovare și pregătire antreprenorială și crearea de noi locuri de muncă.

„Bugetul pentru acest an va fi de 520 de milioane de lei, dintre care 500 de milioane credite de angajament, 20 de milioane credite bugetare. Bugetul total necesar va fi de 2,2 miliarde de lei. În urma discuțiilor avute la MF am primit asigurarea că vom primi finanțare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program. Vor fi granturi maxime de 200.000 de lei prntru cei care vor crea minimum două locuri noi de muncă și de maximum 100.000 de lei pentru cei care vor crea doar un loc de muncă”, a subliniat Daniel Cadariu.

Totodată, ministrul a spus și că în ediția a treia nu va mai fi punctat numărul locurilor de muncă nou-create, dar că se vor puncta activitățile cu plus-valoare în România, respectiv investițiile inovative, energia verde, digitalizarea și pregătirea antreprenorială.