Statul român plătește banii. Fiecare va lua câte 50.000 de euro. Ai obligație 2 ani

euro bani romania

SURSA FOTO: Dreamstime

Ministrul Economiei, Radu Oprea, anunță începerea programului Start Up Nation 2024. Statul pune la bătaie 450 de milioane de euro pentru tinerii de cel mult 35 de ani (în două componente, sub 30 de ani şi pentru 30-35 de ani). Fiecare va primi câte 50.000 de euro.

Start Up Nation 2024. Sprijinul financiar va fi de cel mult 250.000 lei pentru un beneficiar. Totuși, există o obligație clară. Fiecare trebuie să creeze și să păstreze cel puţin doi ani minimum două locuri de muncă.

Începe programul Start Up Nation 2024

Guvernul estimează că din aceste fonduri vor fi finanţate în jur de 5.250 de întreprinderi, care ar putea oferi locuri de muncă pentru 10.500 de şomeri.

De asemenea, cei care se înscriu sunt obligaţi să facă 40 de ore cursuri de antreprenoriat. Amintim că platforma pentru predare nu este încă pregătită.

În momentul de față, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale lucrează la ea şi ar putea să o finalizeze luna viitoare.

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Se vor înscrie firmele de formare profesională acreditate

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a oferit mai multe informații. El spune că vom avea o platforma pe care se vor înscrie firmele de formare profesională acreditate.

Astfel, vor avea acces cât mai multe persoane, în special din grupurile țintă.

„Vom avea o platforma pe care se vor înscrie firmele de formare profesională acreditate astfel încât să avem acces la cât mai multe persoane, în special din grupurile țintă. Îmi doresc să avem și module online pentru a putea ajunge și la cei din diaspora”, a explicat Radu Oprea.

Cursurile de antreprenoriat devin una dintre condiţii pentru acordarea sprijinului

Cursurile de antreprenoriat devin una dintre condiţii pentru acordarea sprijinului financiar în încercarea de a stopa fenomenul firmelor care îşi închid porţile.

Peste 16.000 au fost dizolvate în primele patru luni. Trebuie menționat că este un record în ultimii 12 ani.

Petruţ Troancea, consultant fonduri europene, a oferit și el câteva explicații pentru Observator. El spune că participanții trebuie „să-și dezvolte foarte clar ideea de business și să-și stabilească foarte clar lista de echipamente”.

De asemenea, trebuie să obțină ofertele de preț din partea furnizorilor și să întocmească un buget foarte clar. Astfel, vor putea anticipa și costuri pentru un business la început de drum.

„Trebuie să-și dezvolte foarte clar ideea de business și să-și stabilească foarte clar lista de echipamente.

Să obțină ofertele de preț din partea furnizorilor și să întocmească un buget foarte clar astfel încât să poată anticipa și costuri pentru un business la început de drum, care pe lângă achiziție presupune și partea de promovare, taxe, impozite, chirii”, a declarat Petruţ Troancea.

„De la depunerea dosarului până când ești declarat eligibil există niște luni bune care se scurg. După ai 12 luni să faci implementarea, să faci achizițiile.

În momentul când ai achizițiile, totul instalat, atunci depui dosarul pentru decontul de la minister”, spune şi Bogdan Nedelcu, un antreprenor care a primit bani prin acest program în 2021.