Start-Up Nation România 2024. Programul a fost pus în consultare publică

startup

SURSA FOTO: Dreamstime

Start-Up Nation 2024. În cursul zilei de marți, 3 septembrie, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Radu Ștefan Oprea, a anunțat că a fost lansat în consultare publică proiectul-pilot al procedurii de implementare a programului pentru acest an. Acesta a anunțat că este cea de-a patra ediție a acestui program.

Start-Up Nation România 2024. Programul este în consultare publică

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a deschis recent consultarea publică pentru proiectul-pilot al procedurii de implementare a programului „Start-Up Nation România”, ediția 2024.

Această a patra ediție a programului are ca obiectiv sprijinirea antreprenorilor prin dobândirea de competențe antreprenoriale și accesul la finanțare pentru IMM-uri.

Cele trei etape de desfășurare

Programul „Start-Up Nation România” 2024 se va desfășura în trei etape principale:

  • Înscrierea și selecția formatorilor

Selecția formatorilor de cursuri de pregătire antreprenorială este prima etapă. Aceasta va asigura că formatorii selectați sunt calificați să ofere pregătirea necesară antreprenorilor în devenire.

  • Aplicarea pentru cursuri de formare

Persoanele fizice care doresc să dobândească competențe antreprenoriale vor putea aplica pentru a participa la aceste cursuri.

  • Înființarea întreprinderilor și obținerea finanțării

Absolvenții certificați ai cursurilor vor avea oportunitatea de a înființa întreprinderi și de a solicita finanțare pentru afacerea lor.

Buget și condiții de finanțare

Bugetul total al programului pentru ediția 2024 este de 450 de milioane de euro, provenind din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027.

IMM-urile eligibile pot primi o finanțare de maximum 250.000 lei, care va acoperi până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. În schimb, beneficiarii trebuie să creeze cel puțin două locuri de muncă.

MEAT invită viitorii aplicanți, structurile asociative din domeniul antreprenoriatului, consultanții și alte părți interesate să contribuie la îmbunătățirea programului prin transmiterea de propuneri și sugestii.

Acestea includ îmbunătățiri sau modificări ale documentului de implementare și ajustări ale criteriilor de evaluare a cererilor de finanțare, care sunt incluse în grila de punctaj.

Sugestiile pot include idei pentru departajarea aplicanților cu punctaje egale și adăugarea unor noi elemente ce ar putea fi punctate suplimentar.

Toate propunerile și sugestiile pot fi transmise prin completarea unui formular specific disponibil pe site-ul MEAT.

Acest proces de consultare publică reprezintă o oportunitate valoroasă pentru toți cei interesați de acest program de sprijin și de dezvoltare antreprenorială.