Omnipaste este una dintre echipele câștigătoare ale training-ului pentru antreprenori "Turbo Accelerator Warp” din Cracovia, la care au luat parte alte 14 echipe (2 din România și încă 12 din Europa Centrală și de Est).

România a fost reprezentată de trei echipe selectate pe baza soluţiilor propuse de acestea: CallerQ (o aplicaţie mobilă şi servicii de analiză web pentru profesioniştii de vânzări), Omnipaste (expune funcţiile dispozitivelor în omniAPI şi permite altor dispozitive să le utilizeze) și Smartnode (o soluție wifi de automatizare a casei pentru  eficientizarea energetică și scăderea costurilor). Echipa câștigătoare, Omnipaste, este din Sibiu și are peste 15 ani de experiență în dezvoltare și marketing online. Soluția prezentată în cadrul concursului este o tehnologie menită să “democratizeze” toate dispozitivele deținute de un utilizator – spre exemplu, un clipboard manager care va permite clasica funcție de copy-paste în mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul demo dedicat – www.omnipasteapp.com.

Celelalte echipe selectate pentru investiții sunt Tourvia.me (un instrument inovativ pentru operatorii de turism) și Pocket-Collar (o aplicație inovativă de monitorizare a sănătății animalelor de casă).
 
Programul de instruire, la care au participat echipe din Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Grecia, Polonia, Muntenegru, Slovacia dar şi Ucraina, a avut loc la Cracovia, în perioada 30 noiembrie – 07 decembrie 2013.

“Suntem mândri să anunțăm că o echipă din România va face parte din programul incubator hub:raum Cracovia. Este unanim recunoscut faptul că România este o țară cu mare potential din perspectiva inovației în tehnologie și ne bucurăm că putem susține startup-urile din această zonă pentru a crește, inclusiv prin incubatorul de proiecte dezvoltat în cadrul Grupului Deutsche Telekom.” a declarant Olaf Lausen, Chief of Staff and Business Development Director Romania.

Profilul proiectelor prezentate de echipele participante a variat de la aplicatii mobile, soluţii de tip Software as a Service, analiza în timp real, hardware, securitate, imprimare 3D, wearables până la servicii cloud. Pe parcursul programului "Turbo Accelerator Warp", participanții au avut acces la ateliere de mentorat, realizate de antreprenori cu experienţă şi experţi internaţionali, axate în special pe finanțarea de startup, dezvoltare de produs şi modelare de afaceri, experienţă de utilizator, marketing, aspecte juridice, ofertare, etc.

Hub:raum este un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilităţile de finanţare sunt de până la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.