Start-up Urban: mai e o lună în care vă puteți înscrie!

O lună a trecut, o lună a mai rămas.

În urmă cu o lună, la 21 februarie, consorțiul care derulează proiectul Start-up Urban lansa un apel către persoanele cu idei de afaceri din 6 județe din inima României: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu.

54 de granturi de câte 39.000 euro își căutau perechea: idei de afaceri non-agricole ce s-ar putea transforma în startupuri înființate în orașele Regiunii Centru. 

O perioadă de educație antreprenorială formată din cursuri acreditate ANC și cursuri e-Learning la care vor participa peste 300 de potențiali antreprenori din aceste județe va culmina cu Concursul de planuri de afaceri din august-noiembrie 2018, în urma căruia vor fi selectate cele 54 de planuri de afaceri ce vor primi finanțare în 2019. 

Proiectul este derulat de un consorțiu format din: Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM, lider de consorțiu, Municipiul Alba Iulia, SC EDUKADO SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor – APRSC.

Persoanele cheie ale acestui demers sunt experții în antreprenoriat din fiecare dintre județele respective: ei dau sfaturile și infomațiile necesare, procesează înscrierile. Experții locali au comunicat că peste 20-30 de persoane s-au încris deja în fiecare județ.

Ai IDEEA? O poti înscrie la Concursul de planuri de afaceri Start-up Urban

În 21 aprilie, peste o lună deci, este termenul limită pentru înscrieri. Șase conferințe de informare și de popularizare a culturii antreprenoriale vor fi organizate în Regiunea Centru până atunci. Este, așadar, timp să vă gândiți la cum pot lua aspirațiile și, de ce nu, visele dumneavoastră forma unui pan de afaceri finanțabil.

Informații suplimentare pe siteul proiectului startup.fntm.ro și, bineînțeles, la experții în antreprenoriat din cele șase județe: startup.fntm.ro/contact.

Proiectul Start-up Urban, cu denumirea oficială „Start-up Plus – Antreprenoriat Urban în Centrul Țării”, cod 104643, este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.367.049,19 lei, dintre care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 11.328.462,16 lei și valoare eligibilă neramburabilă din bugetul național 1.987.908,46.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului.