Vânzările de arme în străinătate fac în mod normal obiectul unei notificări publice în Congres, care are autoritatea eventual de a le bloca. Nici o notificare referitoare la aceste vânzări nu era vizibilă vineri pe site-ul Agenţiei de cooperare în domeniul apărării şi al securităţii /DSCA/, însărcinată cu vânzările de arme americane.
Israelul a cerut din 2005 furnizarea acestor bombe, GBU-28, cu mare putere de străpungere, capabile să distrugă un buncăr construit sub pământ. Dar Pentagonul a blocat în acea vreme proiectul, de teamă că Israelul ar putea proceda la transferuri de tehnologie către China, afirmă revista.
Fostul preşedinte George W. Bush l-a informat în cele din urmă pe premierul israelian din acea vreme, Ehud Olmert, că bombele ar urma să fie livrate în 2009-2010, potrivit publicaţiei, ce citează responsabili americani şi israelieni care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
”Nu facem nici un comentariu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, care a indicat totuşi că SUA rămân angajate în sprijinirea Israelului de a-şi menţine superioritatea militară în regiune.
Sursa: Agerpres