Ieri au fost date publicitatii primele date cu privire la ancheta desfasurata in cadrul scandalului de proportii uriase ce a lovit o mare parte din statele europene. Mai mult decat atat, scandalul s-a extins si in tari de pe alte continente, precum Statele Unite. 

Procurorul parchetului din Bochum, cel care a condus investigatia germana, a afirmat ca pana acum a fost recuperata suma de 27,8 milioane de euro de la 91 de evazionisti germani care au recunoscut faptele. Suma este in crestere, conform declaratiilor procurorului care conduce ancheta executata de 8 procurori si 139 de anchetatori fiscali.  

Celelalte 9 tari implicate sunt: Marea Britanie, Franta,Suedia, Italia, Spania, Canada, Australia, Noua Zeelanda si Statele Unite. De asemenea, mai este implicata si o banca elvetiana.  

Washington-ul a anuntat ca fiscul american a demarat propria ancheta privind 100 de contribuabili suspectati de frauda via Liechtenstein. La fel, fiscul australian a inceput ancheta privind 20 de persoane. De asemenea Franta are in vizor 200 de cetateni francezi.  

Data: 27 februarie 2008 

Sursa: Les Echos