Staţiunea Geoagiu Băi. Dacă nu ai vizitat-o până acum, trece-o neapărat pe lista excursiilor din 2024

Geoagiu Băi este un loc magic în România, unde aveţi parte de aer curat şi obiective turistice ce trebuie neapărat vizitate, dar şi ape termale, atât de benefice pentru pensionari şi nu numai.

Vorbim despre o staţiune din judeţul Hunedoara. Geoagiu Băi este situată la numai 40 de kilometri distanţă de orașul Deva.

Acest adevărat paradis turistic şi staţiune balneară căutată de foarte mulţi bătrâni se află la o altitudine de peste 350 de metri. Le oferă turiștilor ape minerale benefice și un climat cu adevărat plăcut.

O singură vizită la Geoagiu Băi şi te vei îndrăgosti pe loc. Vei reveni negreşit pentru panoramă desprinsă din povești, dar şi pentru beneficiile pentru sănătate de care te poţi bucura în această staţiune.

În primul rând, cei care ajung în Geoagiu Băi se pot bucura de o varietate de bazine cu apă termală. În plus, în aceeași zonă există numeroase obiective turistice de patrimoniu și peisaje minunate. Aerul curat este un alt atu al stațiunii.

Ce poţi face odată ajuns în Geoagiu Băi? În primul rând, turiștii care vizitează acest loc au ocazia să admire mini-bisericuța veche de 1.000 de ani, o construcție rotundă cu dimensiuni impresionante.

Locul considerat unic în lume care se găseşte în staţiunea balneară

Printre alte atracții spectaculoase se numără peșterile cu fantome și comori. Cascada Clocota, cu o înălțime de 20 de metri, și Grota Haiducilor sunt alte locuri ce merită vizitate. Legendele locului spune că pe acolo ar fi ascunsă o comoară.

Turiștii pot face drumeții fără griji aici și pot explora și Peștera Prăbușită din Cigmău. În aceeași zonă se găsește și Peștera Zidită, unde se află o colonie de lilieci, care trebuie însă protejați în anumite perioade ale anului, potrivit gohunedoara.com.

Geoagiu-Băi mai este renumită și pentru Centrul Termal antic sau Thermae Germisara. Acesta este considerat un loc unic în lume, conform experților.

Modul în care au fost organizate bazinele te va lăsa într-adevăr cu gura căscată. Se spune că izvorul termal era folosit de către daci înainte de cucerirea romană. Romanii au modificat apoi bazinul și au construit o rețea de tuburi de teracotă. Mai mult decât atât, în această zonă au fost descoperite mai multe plăcuțe din aur.

Aceste plăcuțe sunt considerate ca fiind expresia mulțumirii pentru vindecările miraculoase survenite în urma tratamentului cu apele minerale. Sperăm că te-am făcut curios să vizitezi staţiunea Geoagiu Băi, unul din locurile din România ce trebuie negreşit bifat pe harta călătoriilor.