Acţionarii Rompetrol Rafinare (Petromidia) au aprobat astăzi, în cadrul unei adunări generale extraordinare, transformarea datoriilor către stat în valoare de circa 516 milioane euro în acţiuni ale Ministerului Finanţelor, au declarat pentru EVZ surse din piaţă.

Statul va redeveni astfel acţionar la Petromidia, însă cu un pachet de circa 48% din titluri, potrivit calculelor noastre. Rompetrol Group, deţinut 100% de grupul petrolier de stat kazah KazMunaiGaz, s-a asigurat că va rămâne acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare, după ce a plătit în luna august echivalentul sumei de 54 milioane euro din datoria totală de 570 milioane euro către statul român.

KazMunaiGaz a decis, joi, în AGA, să convertească în acţiuni obligaţiunile emise de Rompetrol în 2003 şi pe care nu le-a răscumpărat de la stat.

Totodată, capitalul social al Rompetrol Rafinare va fi majorat cu 1,97 miliarde de lei, la 4,41 miliarde de lei, reprezentând conversia în acţiuni a 20,65 milioane de obligaţiuni emise de companie.

Citeşte mai multe pe evz.ro