Rodipet vrea sa controleze din nou toate fluxurile de numerar in relatia cu trustul elvetian de presa. „Rodipet doreste sa forteze trecerea banilor pe la centru, in scopul umplerii unor goluri financiare existente”, afirma Razvan Corneteanu, director executiv al Ringier Romania.
Efectul acestei masuri abuzive este intreruperea difuzarii publicatiilor mentionate la cele 1.600 de chioscuri Rodipet, precum si incetarea distribuirii abonamentelor. Nici macar Autoritatea pentru Privatizare (APAPS), care patroneaza aceasta gaura neagra, nu este de acord cu gestul directorului Gheorghe Anghel: „Rodipet nu are o situatie financiara care sa ii permita sa renunte la un client de pe urma caruia castiga 1,5 miliarde de lei lunar”, sustine George Musliu, vicepresedinte APAPS. Musliu cunoaste situatia de la Rodipet, intrucat a fost director general si, in aceasta calitate, a si descoperit o gaura de 220 miliarde lei in evidentele societatii.
Contrar logicii economice si bancare, Rodipet a beneficiat permanent de sprijin din partea Banc Post. Astfel, desi bilantul Rodipet releva datorii uriase si o rata ridicola a rentabilitatii (0,62%), Banc Post a acceptat sa crediteze in fiecare an compania, cu sume cuprinse intre 10 si 19 miliarde lei. Pe de alta parte, Posta Romana a intrat si ea in jocul periculos al Rodipet, refuzand sa incheie contracte directe cu editorii de presa pentru difuzarea abonamentelor contractate de cititori. Conducerea Postei a preferat distributia prin Rodipet, astfel incat banii incasati de Posta pentru abonamente la ziare au ajuns in buzunarele firmei de stat, si nu la editori. Acest lucru a venit ca o manusa Rodipet, aflata in permanenta criza de lichiditati. Banii au fost folositi pentru achitarea creditelor bancare, in dauna editorilor. Acum, cand Rodipet refuza sa mai distribuie abonamentele, Posta este cea care va trebui sa dea socoteala cititorilor.
Tolerand practicile abuzive si situatia financiara dezastruoasa a Rodipet, Guvernul nu face altceva decat sa contribuie la cenzurarea publicatiilor si informatiilor care ajung la cititori. In plus, da un semnal important investitorilor straini care, asemenea Ringier, au intentia de a investi milioane de dolari in Romania, afacere cu care directorii numiti de Guvern cred ca se pot juca dupa bunul lor plac.
Statul instituie cenzura in presa
4 aprilie 2002, 12:00
Ultima modificare în 4 aprilie 2002, 15:00
Rodipet vrea sa controleze din nou toate fluxurile de numerar in relatia cu trustul elvetian de presa. "Rodipet doreste sa forteze trecerea banilor pe la centru, in scopul umplerii unor goluri financiare existente", afirma Razvan Corneteanu, director executiv al Ringier Romania.Efectul acestei masuri abuzive este intreruperea difuzarii publicatiilor mentionate la cele 1.600 de chioscuri Rodipet, precum si incetarea distribuirii abonamentelor. Nici macar Autoritatea pentru Privatizare (APAPS), ca
Etichete: arhiva,
rodipet
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Curier
- Marian alecu: „AM mancat la KFC”
- Moldova merge spre faliment
- Ian Harrocks: „Produsele financiare garantate sunt cele mai potrivite pentru Romania”
- Top secret: un miliard de informatii
- Recomandari
- Pasiuni pentru afaceri de un cal putere
- Box office In Romania: un film a Incasat 58 de dolari de la 227 de spectatori
- Sidex a salvat RICOP. Si banii?
- Imprimantele scot bani din consumabile