„Am trimis solicitări către Ministerul Justiţiei pentru schimbarea Legii insolvenţei, întrucât se intră prea uşor în insolvenţă, iar statul pierde mulţi bani la buget din această cauză”, a declarat Mariana Vizoli.
Legea 86 din 2006, referitoare  la procedurile de intrare în insolvenţă a fost modificată în mai 2012, cu aplicabilitate din 1 februarie 2013.
Deşi s-au înregistrat tot mai multe insolvenţe de la un an la altul, statul pare că a observat destul de târziu că multe firme apelează la intrarea în insolvenţă într-un mod abuziv, pentru a scăpa de plata obligaţiilor la buget.
Insolvenţele abuzive creează probleme serioase şi partenerilor de afaceri ai companiilor care apelează la această practică. De exemplu, o companie care are facturi neplătite de o firmă care a intrat în insolvenţă, nu numai că are şanse mici să îşi mai recupereze banii, dar legislaţia nu îi permite deducerea TVA pentru acele facturi decât după ce s-a încheiat procedura falimentului printr-o hotărâre judecătorească definitivă.