Statul roman a avut "grija" sa nu delimiteze in ultima perioada de timp suficiente zone protejate, in care sa poata trai pasarile salbatice migratoare. Chiar daca protectia din cadrul unui parc natural sau a unei rezervatii este facuta mai mult de lege si mai putin de oameni ai legii, chiar si desemnarea unui areal ar fi indeajuns in unele cazuri.Comisia Europeana a observat situatia din Romania si a adresat astazii tarii noastre un ultim avertisment scris pentru nerespectarea legislatiei europe
Statul roman a avut „grija” sa nu delimiteze in ultima perioada de timp suficiente zone protejate, in care sa poata trai pasarile salbatice migratoare. Chiar daca protectia din cadrul unui parc natural sau a unei rezervatii este facuta mai mult de lege si mai putin de oameni ai legii, chiar si desemnarea unui areal ar fi indeajuns in unele cazuri.
Comisia Europeana a observat situatia din Romania si a adresat astazii tarii noastre un ultim avertisment scris pentru nerespectarea legislatiei europene privitoare la biodiversitate. Urmatoarea faza este actionarea in instanta a statului roman pentur incalcarea legislatiei unionale in domeniul conservarii pasarilor salbatice.
Spre deosebire de noi, unde merge principiu „hai ca e doar putin, nu se simte”, europenii privesc cu ingrijorare spre soarta pasarilor salbatice de la noi. Comisarul pentru Mediu, Stavros Dimas, a precizat ca „daca fie una dintre cele 27 de tari isi negiljeaza indatoririle, toata Europa va avea de suferit”.