‘Sperăm într-o tranzacţie în termeni acceptabili a rafinăriei Arpechim. Vrem să refacem lanţul de aprovizionare a Oltchim cu materii prime’, a spus Cazana.
Managerul general al Oltchim, Constantin Roibu, a afirmat la finalul lunii martie, la Piteşti, că societatea pe care o conduce ar putea prelua rafinăria Arpechim, dacă acţionarul majoritar, care este Guvernul, va decide acest lucru.
‘În situaţia în care acţionarul majoritar, statul român, decide acest lucru, bineînţeles că avem în vedere această variantă, mai ales că partea de petrochimie pe care noi am achiziţionat-o de la Petrom este strâns legată de partea de rafinare’, a declarat Roibu la finalul unei întâlniri dintre reprezentanţii Petrom şi oficialităţile din judeţele Argeş şi Vâlcea.
Consiliul de Supraveghere al Petrom a decis pe 24 martie închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim, urmând să acorde salariaţilor ce vor fi disponibilizaţi, pentru plăţi compensatorii şi alte măsuri de protecţie socială, circa 10 milioane de euro. Conform unui comunicat al companiei petroliere, decizia de închidere este în conformitate cu strategia Petrom de a maximiza beneficiile şi de a creşte eficienţa.
Aproape 700 de salariaţi ar urma să fie disponibilizaţi ca urmare a deciziei de închidere definitivă a rafinăriei Arpechim de la Piteşti.