Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va trimite o notificare privind nedeclararea contribuției de asigurări sociale (CAS) și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS).
ANAF va trimite o notificare
Sunt vizate persoanele fizice care nu au depus Declarația unică 2024 pentru veniturile anului 2023.
De asemenea, această notificare va fi trimisă și către cei care au completat greșit Formularul 212.
Sunt vizați românii care au avut venituri din activități independente, investiții, chirii sau altele.
Persoanele care primesc documentul vor fi informate că au realizat venituri peste anumite plafoane
Persoanele care primesc documentul vor fi informate că au realizat venituri peste anumite plafoane.
În documentul respectiv li se cere persoanelor vizate să se prezinte la sediu, în termen de 10 zile, în vederea audierii la adresa comunicată.
Plafoanele utilizate la stabilirea contribuției de asigurări sociale sunt de 12, respectiv 24 salarii minime brute pe ţară,
Amintim că plafoanele utilizate la stabilirea contribuției de asigurări sociale sunt de 12, respectiv 24 salarii minime brute pe ţară.
Pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate sunt de 6, 12 sau 24 salarii minime brute pe ţară.
Cei care primesc documentul trebuie să aibă în vedere mai multe informații:
- termenul de plată este până la data de 5 a lunii următoare, în cazul în care data comunicării este cuprinsă în intervalul 1-15 din lună.
- termenul de plată este până la data de 20 a lunii următoare, în cazul în care data comunicării este cuprinsă în intervalul 16-31 din lună.
De asemenea, se vor calcula dobânzi și penalități pentru contribuţiile anuale datorate.
Depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice pentru obligaţiile stabilite din oficiu, în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei, rezultă în desfiinţarea deciziei de impunere din oficiu.
Fiscul din România a început să acorde o atenție deosebită influencerilor
Amintim și că fiscul din România a început să acorde o atenție deosebită influencerilor care generează venituri prin intermediul rețelelor sociale.
ANAF a clarificat modul în care influencerii trebuie să trateze aceste câștiguri inclusiv produsele, serviciile sau sumele de bani primite în schimbul promovării brandurilor.
Pentru mai multe informații, puteți accesa acest Link.