‘În cadrul proiectului Oltchim, pe lângă experienţa şi managementul afacerilor cu produse chimice în Europa de Est ale SC Chimcomplex SA, resursele financiare şi capacităţile industriale ale grupului SCR, sunt implicate şi alte grupuri industriale din România. Acestea vor fi angrenate în proiectul Oltchim, inclusiv până la nivelul producţiei de etilenă, cum este cazul grupului Interagro’, menţionează societatea.

Chimcomplex a publicat informaţii noi legate de consorţiul în cadrul căruia participă la licitaţia pentru privatizarea Oltchim în urma declaraţiei premierului Victor Ponta de marţi în legătură cu lipsa siguranţei din perspectiva potenţialului financiar al societăţii.

‘Nu este o situaţie fericită (n.r.: în cazul privatizării Oltchim), pentru că, din păcate, dincolo de cei care sunt deja acolo, din celelalte două oferte – una dintre ele este exotică, iar cealaltă trebuie verificată din punctul de vedere al potenţialului financiar. Totuşi cei de la Chimcomplex dacă nu mă înşel sunt destul de mici pentru cât de mare este Oltchim’, a precizat Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Chimcomplex a precizat că informaţiile despre consorţiul firmelor din industria română care susţin proiectul Oltchim al grupului SCR, ce vizează funcţionarea acestuia în parametri optimi, au fost confidenţiale.

Noul termen limită pentru depunerea ofertelor de privatizare este 20 septembrie, la ora 12.00, deschiderea documentelor urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 13.30. În 21 septembrie, la ora 12.00, va avea loc licitaţia pentru vânzarea combinatului.

SURSA: Agerpres