„Avem în SUA un sistem în care 45% dintre americani nu plătesc impozit pe venit. Trebuie să stopăm cumva acest joc al risipei", a spus Schwarzman. Asta înseamnă, potrivit celor de la Bloomberg, ca mai mulți americani să fie obligați să plătească impozit pe venit. Miliardarul nu a specificat procentul pe care aceștia ar trebui să îl plătească.
Un articol scris în 2007 pentru publicația "The American" arată că o mare parte din veniturile încasate de Guvern din astfel de impozite provin de la pătura cea mai bogată din SUA. Astfel, cei mai bogați americani, care înseamnă 1% din totalul populației, câștigă 19% din tot ce înseamnă venituri, însă plătesc 37% din totalul impozitelor pe venit încasate la nivel național. Asta în timp ce pătura medie a Statelor Unite, care formează 50% din populație câștigă 13% din totalul veniturilor, dar plătesc doar 3% din totalul impozitelor pe venit percepute la nivel național.
"Problema nu este suma care ar trebui plătită, ci ideea că suntem toti în aceeași oală și trebuie să rezolvăm problemele fiind solidari. Nu poți să vezi în detaliu cine plătește sau cât plătește, însă mi se pare ciudat că jumătate din populație nu plătește această taxă pe venit. Toți trebuie să facă parte din acest sistem de taxare”, a mai spus Stephen Schwarzman. Potrivit Forbes, Schwarzman are o avere de 4,7 miliarde de dolari.  
După ce a absolvit Harvard Business School, Schwarzman a început să lucreze la banca Lehman Brothers, unde la doar 31 de ani a ajuns într-o funcție de conducere, la departamentul de fuziuni și achiziții. În 1985, a fondat impreună cu partenerul său, Peter Peterson, Blackstone Group, un fond de investiții închise cu capital de risc, care se ocupă cu achiziționarea de acțiuni la companii nelistate la bursă. Încă de la începuturile sale, Blackstone a finalizat investiții în companii notabile precum Hilton Worldwide, Equity Office Properties, Republic Services, AlliedBarton, United Biscuits, Freescale Semiconductor și Travelport.