Dosarul făcut de cei de la FBI lui Steve Jobs a fost dat publicităţii, ieri, iar acesta conţine informaţii legate despre problemele cu drogurile pe care Jobs le-a avut, despre faptul că nu şi-a recunoscut fiica şi o tentativă de şantaj.
Bush senior îl dorea pe Steve Jobs în echipa sa, însă pentru a putea ocupa o funcţie de stat, acesta trebuia verificat de FBI. În urma investigaţiilor derulate de agenţi s-a descoperit că acesta s-a drogat cu LSD şi că are o fiică pe care nu o recunoaşte.  Despre experimentarea cu LSD Jobs i-a spus lui Walter Isaacson, biograful său, că a fost unul dintre cele două sau trei cele mai importante lucruri pe care le-a făcut.  Jobs a murit în luna octomobrie a anului trecut de cancer pancreatic. 
Legat de fiica sa, Steve Jobs a devenit tată la 23 de ani, însă a jurat în faţa judecătorilor că este steril. Când a dat lovitura cu Apple, mama copilei l-a căutat, cu speranţa de a obţine nişte bani. În cele din urmă, Steve şi-a recunoscut fiica de care s-a apropiat tot mai mult în ultimii ani. Agenţii FBI au investigat şi o ameninţare, privind un atac cu bombă, primită de Steve Jobs în 1985.
Merită menţionat faptul că cei de la FBI doreau să facă investigaţia cât mai rapid, însă Steve Jobs i-a ţinut pe aceştia să aştepte mai mult de o lună de zile. El le-a spus că timp de trei săptămâni nu are timp nici măcar o oră să stea de vorbă cu ei. În 1991 Steve Jobs conducea compania NeXT şi era obsedat să reuşească cu aceasta după ce a fost nevoit să plece de la Apple.  Jobs nu era dispus să îşi schimbe programul nici măcar pentru FBI.  După  toate informaţiile descoperite s-a ajuns la concluzia ca Jobs nu ar fi cea mai potrivită persoană pentru respectiva poziţie.
Dosarul lui Steve Jobs făcut de FBI poate fi accesat aici