Credite pentru turism

Cei care nu-si pot permite sa stranga 1.000 – 2.000 USD pentru o vacanta in insule sau pentru o croaziera pe ocean mai au o sansa de a-si vedea visul indeplinit. Banc Post ofera credite de 100 – 2.000 USD pe termen scurt (12 luni) si mediu (12-36 luni). Pentru imprumuturi pana la 500 USD, conditiile sunt accesibile: sa fie cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania, sa faca dovada ca realizeaza venituri permanente si ca o treime din acestea acopera rata si dobanda lunara, sa prezinte un numar suficient de giranti ale caror venituri insumate sa acopere rata lunara in proportie de 200% si sa nu aiba credite nerambursate la scadenta, dobanzi sau comisioane restante. Persoanele care au nevoie de mai mult de 500 USD trebuie sa garanteze in plus cu bunuri imobile sau mobile aflate in proprietatea solicitantilor sau a girantilor. Dobanda variaza in functie de evolutia pietei, fiind, in prezent, de 12%. De exemplu, pentru un credit de 500 USD cu durata de 24 luni, suma pe care o va plati creditatul este de 27 USD/luna.

Bilete cu plata in rate

In speranta ca numarul clientilor va creste, unele agentii de turism au inceput sa vanda bilete cu plata in rate. Agentia Christian Tour ofera acest sistem numai pentru turistii care merg pe litoralul romanesc. Solicitantul plateste initial un avans de 30%, urmand sa achite restul in cate rate doreste, cu conditia sa acopere integral costul biletului pana in ziua plecarii. Agentia nu adauga nici o dobanda sau un comision suplimentar si nici nu impune un anumit numar de rate sau o perioada de timp in care acestea sa fie platite.
Acest sistem este practicat pentru ofertele interne si de agentia Dracula, cu deosebirea ca ultima rata trebuie achitata cu 10 zile inainte de plecare. In plus, si cei care doresc o excursie in Grecia sau Turcia pot beneficia de plata in rate. Conditiile sunt urmatoarele: inscrierea trebuie sa se faca cu cel putin o luna si jumatate inainte, cu un avans de 50%, existand posibilitatea de a achita restul cu doua saptamani inainte de plecare.