Praktiker Bau Und Heimwerkemarte AG face parte din concernul Metroo AG si este specializat pe magazine „do-it-yourself”, in care se gasesc materiale de constructii si materiale pentru casa. Primul magazin Praktiker a fost construit langa Metro Voluntari si are o suprafata de vanzare de 6.000 mp, cu posibilitati de extindere si 300 locuri de parcare.
In magazin se gasesc peste 25.000 de produse, de la gresie, faianta, vopsea, tamplarie, electronice, obiecte sanitare, pana la mobilier, decoratiuni interioare, scule pentru constructii
si articole de gradinarit. Romania este cea de-a saptea tara in care s-a extins reteaua Praktiker, care are in total peste 350 de astfel de magazine. In 2000, Praktiker a avut o cifra de afaceri de 5,2 miliarde de marci. In Romania grupul german intentioneaza sa deschida trei magazine in Bucuresti, iar apoi sa se extinda si in alte orase din tara.

Metro a deschis un magazin in Sibiu
Metro Cash&Carry a investit 15 milioane de euro in deschiderea celui de-al cincisprezecelea magazin din retea. Magazinul este amplasat pe o suprafata de 11.000 mp si are 450 locuri de parcare.
Reteaua de magazine a Metro Cash & Carry Romania, divizie a grupului german Metro AG, a realizat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 300 de milioane de euro.
Valoarea investitiilor realizate in Romania de compania germana incepand cu anul 1996 se ridica la 200 de milioane de euro, cifra care se va majora la 300 de milioane de euro in urmatorii doi ani.
In prezent, magazine Metro Cash &
Carry functioneaza in Bucuresti (in zonele Otopeni, Militari si Voluntari), Constanta, Craiova, Ploiesti, Galati, Brasov, Timisoara, Bacau, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea si Baia Mare.

Selgros a deschis cel de-al doilea magazin din Bucuresti
Selgros Cash&Carry Romania a inaugurat cel de-al treilea magazin al sau, amplasat in zona Otopeni din Capitala. Selgros mai detine un magazin la Brasov, care a reprezentat o investitie de 16,5 milioane de dolari si care a fost dat in folosinta in mai 2001, si unul in cartierul bucurestean Pantelimon, care a fost dat in folosinta in luna ianuarie a acestui an. „Planurile noastre de expansiune in Romania se bazeaza pe un ritm de trei-cinci complexuri anual”, informeaza un comunicat al Selgros Cash&Carry Romania, societate cu sediul central la Brasov. Selgros Cash&Carry Romania apartine companiei Fegro Selgros, care este detinuta de companiile Rewe Zentral AG Koln si Otto Versand Hamburg.

Eurogama Invest s-a mutat in complexul Semanatoarea
Cea mai mare tranzactie de pe zona spatiilor industriale realizata de firma Eurisko este cea a extinderii firmei Eurogama Invest SRL in incinta complexului comercial Semanatoarea. Eurogama a inchiriat aici 1.100 mp, din care 1.000 mp spatii de depozitare si 100 mp suprafata de spatii de birouri. Complexul Semanatoarea are in total 17.000 mp de spatii de inchiriat, din care 15.000 mp sunt pentru depozitare, iar 2.000 mp spatii de birouri. Imobilul are numeroase locuri de parcare, retea de telefonie internationala, sistem independent de incalzire si multe alte facilitati.