In ceea ce priveste activitatile eligibile, organizatiile trebuie sa aiba in vedere in programul lor anual o serie de activitati destinate incurajarii tinerilor pentru a juca un rol activ in societatea civila europeana. In mod special, asemenea activitati trebuie sa fie in legatura cu anumite subiecte prevazute in Carta Alba a Comisiei Europene privind Tineretul – „Un nou imbold pentru tineretul European” – COM(2001)681 final (https://europa.eu.int/comm/education/youth.html). Concret, aceste subiecte sunt: participare, informare, voluntariat, o mai buna intelegere a tineretului, educatie, formare continua si mobilitate, ocupare, integrare sociala, tineri impotriva rasismului si a xenofobiei, autonomia tinerilor, dezbatere asupra viitorului Europei.
Subiectele enumerate trebuie sa devina o baza pentru o serie de activitati care pot fi impartite in urmatoarele grupe:
· Grupa 1: schimb de experienta in randul tinerilor si voluntariat,
· Grupa 2: programe de educatie si cursuri de formare,
· Grupa 3: seminarii, conferinte, intalniri, dezbateri,
· Grupa 4: diferite activitati culturale – cursuri de teatru si muzica, ateliere de lucru,
festivaluri, tabere de vara etc.
· Grupa 5: informare (puncte de informare, site-uri web, publicatii etc.).

Mai multe informatii despre criteriile de selectie, pot fi gasite la adresa:
https://europa.eu.int/eurlex/en/dat/2002/c_280/c_28020021116en00310034.pdf. Se va acorda prioritate cererilor de finantare inaintate de organizatii care au fost active in tarile candidate in anii anteriori sau care implica tinerii in toate activitatile si structurile lor, in special cei apartinand categoriilor dezavantajate sau persoane cu handicap.

Proiectul va dura un an, incepand cu 1 ianuarie 2003. Calendarul estimativ include finalizarea evaluarii cererilor de finantare in februarie si comunicarea oficiala a rezultatelor, in luna martie. Cererile de finantare trebuie sa fie trimise nu mai tarziu de 31 Decembrie 2002 (data postei) la adresa:

Pierre Mairesse
European Commission
DG Education and Culture
Unit D1 – Youth
Office VM-2 05/52
B-1049 Brussels