Banca Transilvania a fost autorizata, in baza conventiei semnate cu Ministerul Agriculturii, in data de 6 aprilie a.c., sa deconteze cupoanele primite de catre firmele furnizoare de produse si servicii pentru agricultura. Cupoanele se primesc spre decontare pana la data de 5 decembrie a.c.
In anul 1998, au fost decontate prin Banca Transilvania 222.627 de cupoane agricole, in valoare totala de 26.365 miliarde lei.

Banca de Credit PATER SA a majorat, incepand cu data de 21.04. 1999, dobanda la depozitele pe termen de o luna la 75% pe an si la depozitele la termen de trei luni la 60% pe an. Totodata, suma minima pentru construirea unui depozit s-a redus la 30 milioane lei de la 50 milioane lei.

Banca Internationala a Religiilor a lansat in zilele de 20, 21 si 22 aprilie o noua emisiune de „Certificate pentru contul de depozit” cu o dobanda fixa de 75% pe an, cu scadenta la 91 zile, respectiv in zilele de 20, 21 si 22 iulie 1999. Valoarea minima a unui certificat este de 1.000.000 lei. Lunar, dobanda va fi virata in contul curent, existand posibilitatea capitalizarii. Certificatul poate fi rascumparat si inainte de scadenta, posesorul incasand dobanda la vedere. Certificatele se vor vinde numai catre persoane fizice, prin toate cele 204 unitati ale bancii din intreaga tara.

Banca Agricola a lansat un nou produs bancar pentru persoanele fizice care vor sa economiseasca, respectiv „depozitul pe baza de contract”, pe termen de trei luni, cu rata anuala de dobanda fluctuanta si plata dobanzii sau capitalizarea acesteia la scadenta.
Limita minima de constituire a unui depozit este de un milion lei, iar rata anuala de dobanda este de 65%.
In cazul in care titularul sau imputernicitul acestuia nu se prezinta la banca la data scadentei contractului, acesta se considera valabil pe o noua perioada de trei luni, iar depozitul initial se majoreaza cu dobanda cuvenita pe termenul expirat.

Banca Transilvania a avut, la finele anului 1998, o solvabilitate (fonduri proprii/total active ponderate cu gradul de risc, conform metodologiei BNR) de 32,98% fata de 23,68% la sfarsitul anului 1997.
Imbunatatirea solvabilitatii s-a datorat cresterii fondurilor proprii de 2,69 ori in aceeasi perioada, managementului de calitate in gestionarea activelor si pasivelor bancare si a riscurilor.
Nivelul minim de siguranta, impus de catre Banca Nationala a Romaniei pentru acest indicator, este in prezent de 8%.