Titluri de stat pentru populatie
In a doua decada a lunii aprilie, Ministerul Finantelor va lansa o emisiune de titluri de stat pentru populatie. Titlurile vor putea fi achizitionate de la birourile de trezorerie din incinta directiilor financiare publice locale. Ion Nicolescu, secretarul general al Ministerului Finantelor, a declarat ca titlurile de stat vor fi emise pe termen scurt (cel mai probabil trei luni), iar dobanda va fi mai mare decat cea platita de bancile comerciale la depozitele la termen ale persoanelor fizice.

ING Barings la Constanta
Banca olandeza ING Barings a inaugurat oficial, la 25 martie, activitatea agentiei sale din Constanta – a treia unitate din tara, dupa cele de la Timisoara si Cluj-Napoca. ING Barings Constanta ofera servicii de plati, decontari in numerar, servicii de trezorerie, finantare contracte de comert exterior, colectare de numerar, servicii electronice si de custodie si finantare prin piata de capital.

BCR – comision zero la retrageri de pe card
Banca Comerciala Romana (BCR) a anulat comisionul de 0,5% (minimum 2.000 lei) perceput la retragerile de numerar de pe cardurile in lei efectuate de la cele 100 de automate Bancomat 24 din reteaua proprie a BCR. Pentru obtinerea de numerar din conturile de carduri BCR de la ATM-urile apartinand altor banci, comisionul de 0,5% plus 5.000 lei ramane in vigoare.

Modificari de dobanzi
Incepand cu 15 martie, certificatele de depozit in lei emise de Banca Romaneasca au urmatoarele dobanzi: 56% pe an pentru depozitele constituite pe 30-59 zile, 58% pe an pentru cele pe 60-89 zile si 60% pe an pentru depozitele pe 90 zile.

Eximbank a modificat, la 15 martie, dobanzile pentru depozitele in lei si valuta ale persoanelor juridice.
Pentru depozitele in lei, noile dobanzi sunt:
l o saptamana – 80%;
l o luna – 60%; trei luni – 50%;
l sase luni si 12 luni – 45%
l noua luni – 40%.

Pentru depozitele in dolari, dobanzile sunt:
l o saptamana – 5,5%;
l o luna – 5,7%;
l trei luni si 12 luni – 6%;
l sase luni – 4,85%;
l noua luni – 4,95%.