Inca nu se stie cat va fi de mare, cuantumul ei nu a fost stabilit, dar taxa va functiona in mod cert pentru romanii care au o a doua locuinta care nu este inchiriata. Aceasta taxa a fost instituita prin Legea nr. 116/martie 2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, iar din banii stransi in acest fel se vor plati avansuri pentru case tinerilor sub 35 ani, in cazurile sociale si speciale, ce vor fi precizate in viitoarele norme metodologice ale legii. Una peste alta, pentru cei care au mai multe case vin vremuri grele. Conform noii legi a taxelor locale, impozitele pe proprietate vor creste progresiv, in functie de numarul caselor proprietate.

Oportunitati de afaceri la Constanta
In Zona Libera Constanta se afla de vanzare o hala de productie noua, racordata la utilitati, care dispune de toate dotarile moderne (sistem de iluminare, de telefonie, centrala termica, dusuri, vestiare etc).
Hala de productie are o suprafata de 6.048 mp, o platforma betonata de 9.270 mp si o zona de birouri de 1.296 mp. In fata cladirii de birouri se afla o parcare amenajata cu 20 de locuri. Spatiul de productie este bine amplasat – are acces direct la DN39 cu patru benzi, este la o distanta de un kilometru de Canalul Dunare-Marea Neagra si aproape de danele portului Constanta. In plus, datorita faptului ca se afla in zona libera, viitorul proprietar va beneficia de facilitati fiscale si vamale in activitatea de productie (impozit zero si scutire de TVA).

Se schimba standardele de evaluare imobiliara
Adrian Crivii, director la ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania), a declarat la sarbatorirea a zece ani de la infiintarea asociatiei ca se lucreaza la implementarea standardelor europene de evaluare EVS 2000 si internationale IVS 2000. „Cele 18 standarde romanesti acopera cam toata problematica economiei de piata din Romania si urmeaza ca in viitor sa fie promovat un standard pentru asigurari si sa fie refacut si aprobat standardul pentru ipoteci si gajuri. Cum piata bancara a evoluat, este nevoie ca acestea sa fie adaptate cerintelor actuale si sa fie aliniate la cele europene”, afirma Adrian Crivii. Prin adoptarea noilor standarde se va oferi mai multa obiectivitate si transparenta evaluarilor. Datorita cooperarii asociatiei romanesti cu asociatiile europene de profil, din 2003, membrii ANEVAR vor putea
sa obtina certificate europene de evaluatori, recunoscute de toate tarile din UE.