Toshiba ataca piata de copiatoare.
Unul dintre primii cinci furnizori de echipamente de copiere din Romania, Toshiba Corporation, a lansat noi echipamente. Copiatorul color FC22, computerele portabile din seriile Tecra si Portege, seria de desktop-uri Equim si videoproiectoarele portabile Mediastar se gasesc acum de vanzare prin magazinele Scop Computers, distribuitorul pentru Romania al produselor Toshiba.

Nastere in direct. www.1.kilk.dk este adresa personala de Internet a familiei Refslund din Danemarca.
Excentrica doamna daneza a decis ca nasterea fiicei sale poate fi un eveniment de interes mondial si a transmis in direct prin reteaua web venirea pe lume a bebelusului.
Camerele de luat vederi virtuale, asa-numitele web cam, fac ca lumea sa nu mai aiba granite de timp, spatiu si chiar imaginatie.

Jurnalism on-line. Profesorul John Smock, de la Universitatea de Jurnalism Columbia din New York va sustine la Bucuresti, in zilele de 20 si 21 iulie un curs de jurnalism online. Initiativa organizarii evenimentului este a Centrului pentru Jurnalism Independent si are drept subiect posibilitatile de utilizare a Internetului ca instrument in jurnalismul de investigatie.

Compaq Romania a primit certificatul ISO 9000. Filiala romaneasca a firmei Compaq a primit certificatul ISO 9000, reprezentand recunoasterea faptului ca firma a implementat cu succes sistemul de management al calitatii produselor si serviciilor. ISO 9000 este o familie de standarde internationale care defineste norme si criterii de evaluare pentru realizarea sistemului de management al calitatii. Sistemul de management al calitatii poate fi certificat ISO numai dupa evaluarea de catre un organism independent acreditat, Compaq utilizand pentru toate sucursalele sale Institutul Britanic pentru Standardizare.

MI baga bani in informatizare. Cu banii obtinuti pe urma unui credit extern garantat in numele statului de catre Ministerul Finantelor, Ministerul de Interne va achizitiona produse informatice. Cele 2,5 milioane USD sunt destinate realizarii conditiilor necesare pentru comunicatii de mare viteza, in vederea integrarii sistemelor informatice ale MI, prin realizarea unor legaturi intre principalele sedii din Bucuresti, precum si modernizarea unor sisteme existente. Licitatia organizata pentru realizarea proiectului a fost castigata de IBM, Compaq si Fujitsu.

Din 2001 vom avea Romania Gateway. Proiectul este finantat de Guvern si face parte din Programul de Dezvoltare Institutionala a Sectorului Privat, convenit cu Banca Mondiala. Romania Gateway reprezinta un portal web destinat dezvoltarii comunicarii institutionale, interguvernamentale, precum si comertului si tranzactiilor electronice. Site-ul va include si o descriere a cadrului economic, politic, social si cultural, precum si stiri, centre de tranzactii si orientare profesionala. Portalul va fi definitivat in mai 2001, dupa prezentarea de versiuni intermediare in 2000.