Compaq sustine produsul Microsoft Windows XP
Oficialii Compaq au anuntat sustinerea platformei XP lansata de compania Microsoft printr-o serie de produse dedicate. Compaq incurajeaza astfel organizatiile si utilizatorii individuali care migreaza catre Windows XP, prin comercializarea de echipamente de acces, solutii XP pentru IMM-uri, precum si prin sistemele comerciale si de larg consum „XP-ready”. Incepand cu 25 octombrie 2001, Compaq furnizeaza XP ca sistem de operare optional pe PC-uri si notebook-uri. Noul sistem de operare va permite utilizatorilor sa-si conecteze PC-urile din familia Presario la un numar din ce in ce mai mare de dispozitive, cum ar fi camerele digitale, DVD-urile si echipamentele portabile din gama iPAQ.

Apple a lansat un nou Music Player
Compania Apple a anuntat lansarea lui „iPOD”, un MP3 Music Player revolutionar, care poate pastra pana la 1.000 de melodii de calitate CD intr-un dispozitiv ultraportabil, cantarind doar 185 de grame si care incape intr-un buzunar. iPOD face parte dintr-o noua generatie de dispozitive muzicale portabile, care stocheaza muzica pe un hard disc intern si totusi ocupa numai 20% din volumul dispozitivelor similare bazate pe hard disc. Produsul reda pana la 10 ore de muzica continua, fiind alimentat de o baterie care se reincarca de fiecare data cand dispozitivul este conectat la un computer MacIntosh. iPOD reda muzica in formatele MP3, MP3 VBR, AIFF si WAV. (Paul Stroe)

www.euractiv.com publica documente despre Romania
Incepand cu luna octombrie, procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana este monitorizat pe portalul www.euractiv.com, cu sediul la Bruxelles. Alaturi de celelalte candidate la aderare, Romania are un dosar propriu ce cuprinde informatii despre viata politica si economica, interviuri cu personalitati politice, link-uri catre institutii oficiale. Cea mai interesanta parte a dosarului o reprezinta pagina cu documentele full-text ale capitolelor pentru care Romania poarta negocieri cu reprezentantii Uniunii Europene. Pentru accesarea acestora urmariti categoria „LinksDossiers”, apoi link-ul „Countries-Romania” de unde se selecteaza „Negotiating positions” cu lista on-line a documentelor respective. Potrivit statisticilor, site-ul www.euractiv.com are 41.000 vizitatori/luna si 225.000 de pagini vizitate in acelasi interval de timp. In Romania, aproximativ 1.000 de persoane viziteaza in mod regulat acest site.