De asemenea, ponderea comenzilor din strainatate a crescut de la 14% in 2000, la peste 17% anul trecut. Succesul site-ului se datoreaza numarului mare de produse oferite (peste 8.000), parteneriatelor cu furnizorii (Panasonic, Flamingo
Computers, HP Romania etc.),
precum si lansarii, in decembrie 2001, a noii versiuni a site-ului. (Paul Stroe)

GlobalNET asigura doi ani garantie pentru telefoanele Nokia

Reprezentantii GlobalNET au anuntat ca, incepand cu data de 1 februarie 2002, toate tipurile de telefoane Nokia comercializate in magazinele companiei beneficiaza de doi ani garantie. GlobalNET lanseaza astfel cea mai indelungata perioada de garantie pentru terminalele GSM pe piata romaneasca. Service-ul se va executa numai cu soft si piese originale. Magazinele Nokia din Romania, Nokia City Shop, sunt produsul colaborarii dintre cele doua companii, Nokia si Global Net. (Paul Stroe)

Xerox a inregistrat profit operational in ultimul trimestru al anului trecut

Oficialii companiei americane Xerox au anuntat inregistrarea unui profit operational de 128 milioane de dolari in ultimul trimestru al anului 2001. Profitul a fost de 15 centi/actiune, rezultat care a contrazis previziunile specialistilor a caror estimare varia intre o pierdere de sase centi si un profit de sase centi/actiune. In ceea ce priveste pierderea neta a companiei, aceasta s-a redus la patru milioane de dolari fata de 20 milioane de dolari, cat s-a inregistrat in urma cu un an. Veniturile s-au situat la 4,3 miliarde de dolari, in scadere cu 13% fata de trimestrul patru al anului 2000. (Paul Stroe)
Sute de jocuri de carti cu
SolSuite 2002
Daca dispuneti de ceva timp liber, v-ati saturat de limitele pachetului Games oferit implicit de platformele Windows si nu aveti probleme cu sefii, va sugeram sa va instalati SolSuite 2002, un program care este, de fapt, o colectie uriasa de 312 jocuri tip solitaire. Autorii au incercat sa-l faca cat mai atractiv punandu-va la dispozitie o serie intreaga de optiuni de personalizare, de la pachete de carti animate, zeci de backgrounduri, jocuri automate, topuri si, bineinteles, teme sonore. De pe site-ul producatorului puteti lua regulile de joc ale celor mai „atragatoare” jocuri cuprinse in program, ba chiar si un manual tip tutorial. Desi este shareware, il puteti testa o perioada de treizeci de zile, timp suficient pentru a hotari daca il pastrati sau nu. Il puteti descarca de la https://www.solsuite.com. (Paul Stroe)
Bill Gates investeste in televiziunea prin cablu
Presedintele Microsoft, Bill Gates, a investit 500 milioane USD in compania Cox Communications Inc. (CCI), cel de-al cincilea mare operator de cablu din Statele Unite. Investitia a fost facuta prin intermediul unui fond de caritate constituit de familia magnatului care, impreuna cu Cascade Investment LLC, un grup privat de investitii, apartinand tot presedintelui Microsoft, a achizitionat un numar de 13,5 milioane de actiuni la CCI. Tranzactia reprezinta o investitie pasiva, care nu-i va permite lui Gates nici un fel de control asupra companiei, intrucat pachetul de 5,4 milioane de actiuni, cumparat prin fundatie, reprezinta mai putin de 1% din capitalul CCI. (Paul Stroe)

Accesul la Internet va deveni mai scump in Europa
Tarifele de acces la Internet ar putea inregistra o crestere in Europa, in perioada urmatoare, potrivit unui studiu publicat de Financial Times. Acest lucru ar avea drept cauza intentia principalilor furnizori de a-si mari cota de piata si profitabilitatea. Strategia maririi preturilor este impusa de necesitatea revenirii providerilor de Internet pe profit, dupa o perioada foarte grea pentru acest domeniu. Posibilitatea cresterii tarifelor de conectare a fost confirmata de companii puternice, precum Freeserve PLC, cel mai mare provider din Marea Britanie si Tiscali SPA, din Italia. (Paul Stroe)

Posibil parteneriat Evertz-TotalNet
Firma americana Evertz Microsystems, unul dintre cei mai puternici producatori mondiali de echipamente si soft pentru aplicatii multimedia, ar putea incheia in viitorul apropriat un parteneriat cu firma TotalNet, pentru furnizarea pe piata romaneasca a produselor si serviciilor lor. La sfarsitul lunii ianuarie, Evertz a efectuat, cu echipamentele sale si folosind reteaua de fibra optica a TotalNet, un set complet de teste functionale ce au presupus transmisii de semnale audio/video in studiourile PrimaTv si TVR. Firma americana produce echipamente folosite la efectuarea de transmisii TV de inalta rezolutie, echipamente folosite in studiourile TV etc. (Gabriel Nitulescu)
Piata europeana a sistemelor PDA
Potrivit unui studiu realizat de compania IDC, piata europeana a sistemelor PDA (personal digital assistant) s-a aflat in declin in ultimul trimestru al anului 2001. Vanzarile au scazut cu 30,2% in perioada octombrie-decembrie, comparativ cu trimestrul patru al anului 2000, fiind cel de-al doilea trimestru consecutiv in care piata se confrunta cu o scadere a vanzarilor, ca urmare a recesiunii mondiale si a cheltuielilor din ce in ce mai mici alocate tehnologiei din acest sector. Cu toate acestea, pe ansamblu, vanzarile de PDA-uri in Europa au avut o crestere de opt procente, datorata insa cifrelor ridicate inregistrate in prima parte a anului. Dintre companiile producatoare, cea mai bine cotata ramane in continuare Palm Computers, care, cu 300.000 de unitati comercializate, ocupa pozitia de lider in topul vanzarilor. (Paul Stroe)