Oficialii ProComp, firma care a depus plangerea, afirma ca au identificat cel putin sase violari ale intelegerii pe care Gates a facut-o cu Departamentul de Justitie si cu noua procurori generali din diferite state americane. Motivul principal al plangerii este legat de noul Service Pack 1 pentru Windows XP, serviciu care updateaza produsul Microsoft si repara o serie de brese de securitate. ProComp sustine ca acest download de 30Mb practic permite utilizatorilor sa-si instaleze pe PC-uri web browser-ul Internet Explorer, precum si media player-ul produs de Microsoft.

Sun lanseaza open-source-ul „Liberty development tool”
Sun Microsystems a lansat un instrument open-source pentru dezvoltatorii care doresc sa testeze aplicatiile de retea care folosesc specificatiile Liberty Alliance. Destinata folosirii de catre comerciantii independenti de produse software, precum si de marile companii, sursa are si un scop didactic, acela de a se intelege functionarea protocolului Liberty. Acesta permite unui utilizator care s-a identificat pentru a intra intr-un site web sa poata accesa mai multe site-uri relationate fara a mai fi nevoit sa reintroduca numele contului de utilizator si parola.

Motorola lanseaza serviciul Mobile Services Cafe
Companiile mmO2 si Motorola, Inc. au anuntat un nou serviciu descarcabil de divertisment care ofera consumatorilor posibilitatea de a-si personaliza telefoanele mobile. Aplicatia Mobile Services Cafe de la Motorola este un serviciu asistat gazduit de serverul Motorola de descarcare cu Platforma JavaTM 2, tehnologia Micro Edition (J2METM). Motorola va asigura tehnologia J2ME pentru noul serviciu comercial de jocuri O2 (arcada de jocuri O2) pe serverul sau performant de descarcare, aducand in felul acesta pe telefoanele mobile jocuri mai atractive si mai viu colorate. Clientii pot alege acum jocuri mobile, cum ar fi „Retro classics Breakout”, „Asteroids” si „Pong” din gama de top Atari.

Topul saptamanii

Cele mai accesate site-uri din Statele Unite

Compania        Audienta
            (mil. utilizatori)
1. Microsoft        86,2
2. AOL Time Warner    82,1
3. Yahoo        78,4
4. Guvernul SUA        36,9
5. Terra Lycos        35,5
6. Google        33,9
7. Amazon        32,5
8. About-Primedia    32,5
9. eBay            30,4
10.USA Network        26,0

In luna august, topul celor mai accesate site-uri americane a fost reprezentat de o combinatie de portaluri, site-uri de e-commerce, motoare de cautare si site-uri de stiri. Potrivit companiei Nielsen/ NetRatings – aproape 46 de milioane de americani au accesat reteaua luna trecuta, cu 17% mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut. O crestere importanta a fost inregistrata de utilizatorii de sex feminin, numarul acestora crescand cu peste 23 de procente.