Kanal D a intrat in lumea profesionistilor in stiri prin incheierea unui parteneriat de colaborare cu CNN World Report. Colaborarea cu cea mai mare si mai prestigioasa televiziune de stiri din lume: CNN, confirma profesionalismul Departamentului de Stiri Kanal D care intr-un timp scurt de formare a reusit sa se impuna pe piata drept o sursa de informatie obiectiva, credibila si elocventa.

Parteneriatul cu CNN World Report este primul pas intr-o colaborare ulterioara de amploare intre Departamentul Stiri Kanal D si CNN International. Prin prisma acestui parteneriat,  telespectatorii stirilor Kanal D vor beneficia de cea mai buna informare de la cei mai buni in materie de stiri in ce priveste cele mai importante evenimente care au loc in plan international, iar pe de alta parte telespecatorii CNN International vor afla mai multe despre Romania din reportajele Kanal D difuzate la prestigioasa televiziune.

“Kanal D este o televiziune in plina dezvoltare in materie de stiri dar care a dovedit ca are forta de a furniza informatii celei mai importante televiziuni de stiri din lume. Suntem parte a Dogan Media International, unul dintre cele mai mari trusturi de presa din lume care detine si postul CNN Turcia , suntem credibili si dorim sa dezvoltam cat mai mult segmentul de stiri”, declara Mihaela Antoche, Director Departament Stiri Kanal D.

Mihaela Antoche, Directorul Departamentului Stiri Kanal D, este unul dintre pilonii principali care sta la baza acestui parteneriat. Mihaela  a fost, in 2004, membru al International Professional Program, desfasurat la cartierul general al CNN din Atlanta, Statele Unite.

Cel de-al doilea pilon al acestui parteneriat este Nicoleta Dragusin, corespondentul CNN in Romania si contributor la CNN World Report de mai bine de 4 ani, ceea ce a constituit un avantaj pentru colaborarea Kanal D cu CNN.

“Cu doi piloni de baza – Mihaela si Nicoleta –  si o echipa in continua crestere si dezvoltare, Departamentul Stiri Kanal D a castigat increderea CNN si a obtinut confirmarea ca drumul pe care am luat-o este cel bun si in domeniul stirilor, daca mai aveam vreo indoiala in aceasta privinta” declara Hatice Soysev Kolat, General Manager Kanal D Romania.

0-20566-capital9999.jpg

In baza acestui acord telespectorii Kanal D au acces direct la informatiile transmise de CNN, iar cele mai importante stiri din Romania, realizate de Kanal D, vor putea fi vazute de milioane de oameni din intreaga lume prin difuzarea lor la faimosul canal de stiri.

Kanal D va transmite materiale la CNN de fiecare data cand o stire din Romania va fi de interes global si, fireste, va furniza informatii in timp real pentru buletinele de stiri, atunci cand un eveniment important are loc in Romania.

“Conditiile impuse de CNN pentru incheierea unui parteneriat de colaborare sunt stricte si numeroase. In primul rand, trebuie ca postul de televiziune sa aiba credibilitate si prestanta interna, dar si externa, pentru ca vorbim despre CNN International, vizionat de milioane de telespectatori din toate colturile lumii. Apoi, totul depinde de jurnalistii care lucreaza pentru CNN. Trebuie sa le cunosti cerintele, rigorile, principiile si modul de lucru.”  ne povresteste Nicoleta Dragusin, editor de stiri Kanal D si corespondent CNN in Romania.  “Totul depinde, acum, de noi. Trebuie sa ne respectam angajamentele luate, sa le oferim telespectatorilor Kanal D si CNN stiri care ii intereseaza, complete, obiective si bine documentate” completeaza Nicoleta.

Un prim pas a fost facut deja. Un material extrem de emotionant, cu informatii importante pentru oameni din intreaga lume: o noua metoda de a urmari in timp copiii dati disparut, realizat de Nicoleta Dragusin a fost deja difuzat saptamana aceasta de CNN.

Primul material a prezentat un software revolutionar cu ajutorul caruia copii disparuti pot fi identificati in timp caci evolutia si schimbarile datorate varstei pot fi prelucrate de calculator. Acesta le reda speranta acelor parinti care au trait drama vietii lor atunci cand nu si-au mai gasit copilul acasa pentru ca reface, pe calculator, infatisarea copilului din momentul disparitiei, luand in considerare ritmul de crestere si de schimbare a fizionomiei.

“Prin difuzarea materialului de catre CNN International sper ca aceasta metoda noua a fost vazuta si de autoritati din tari care nu au implementat-o inca si poate se vor gandi la acest lucru,” incheie Nicoleta Dragusin.

Sursa: Kanal D