Cei care folosesc programul de mesagerie instant Yahoo! Messenger şi au prieteni care stau doar în modul „Invisible” îi pot detecta foarte uşor, folosind serviciile gratuite oferite în acest sens de numeroase site-uri.

Yahoo! Messenger este unul dintre cele mai utilizate programe de mesagerie instant din ţara noastră. Acesta avea la sfârşitul anului trecut o cotă de  circa 80%, pe plan local. Messengerul este folosit atât la serviciu, fiind un instrument  de comunicare acceptat de majoritatea companiilor, cât şi în timpul liber pe calculatorul personal.

Una dintre opţiunile programului este aceea de a fi invizibil pentru contactele din listă. Majoritatea folosesc această funcţie când sunt ocupaţi sau nu vor să fie deranjaţi. Ei bine, lucrurile nu stau tocmai aşa, având în vedere ca pe net există zeci de site-uri care nu fac altceva decât să detecteze dacă o persoană este online sau offline. Printre acestea se numără imvisible.ro, invizibil.net, yahoo-status.com, ycheck.net, etc.

Cel mai nou astfel de serviciu, yascuns.ro, este oferit de compania IT Assist. Lansat luna aceasta, yascuns.ro se adresează oricărui utilizator de Yahoo! Messenger care doreşte să afle dacă prietenii săi sunt online pe Messenger.

Status, plus poza de la avatar

„Yahoo Messenger este o aplicaţie foarte populară de comunicare prin mesaje text, audio sau video şi a fost folosit iniţial în scopul comunicării personale, dar în timp a fost adoptat şi de mediile business pentru facilitarea comunicării între angajaţi sau cu partenerii de afaceri. yascuns.ro se adresează acelor utilizatori de Yahoo! Messenger care vor să fie mai bine informaţi”, potrivit lui Marius Militaru, Director Marketing şi Vânzări al IT Assist.

yascuns.ro, ca toate site-urile de acest gen, oferă celor care le accesează posibilitatea vizualizării, pe lângă statusul persoanei respective, şi poza de la avatar, lucru care poate fi considerat o încălcare a intimităţii.

„Serviciul yascuns.ro nu încalcă intimitatea nimănui, deoarece pentru a afla dacă cineva este ascuns trebuie să ştiu ID-ul persoanei respective, deci se află în lista mea. Am lansat acest serviciu pentru cei care vor să afle dacă prietenii lor stau ascunşi, fiindcă sunt persoane care sunt invisible pentru toată lista de contacte, deoarece aşa s-au obişnuit”, a declarat pentru capital.ro, Marius Militaru.

Site-uri care îţi arată statusul pe Yahoo! Messenger

·  imvisible.ro
·  invizibil.net
·  yascuns.ro
·  yahoo-status.com
·  ycheck.net