Cafeaua este o băutură cu arome complexe, dar stoarcerea sucului proaspăt de lămâie intensifică și mai mult aromele cafelei. Indiferent dacă ai un shot de espresso sau cafea preparată în America, sucul de lămâie face ca gustul cafelei să fie mai dinamic – adaugă o prospețime calităților prăjite și luminează notele de pământ. Cafeaua este un deshidratant natural și poate usca gura, dar stoarcerea sucului de lămâie adaugă o notă răcoritoare. Este o versiune mult mai gustoasă, mai subtilă a variantei espresso și suc de portocale, scrie TheTakeOut.

Combinația de suc de lămâie și cafea, cunoscută ca espresso romano

Combinația de suc de lămâie și cafea are origini incerte, dar este cunoscută ca espresso romano. În bucătăria italiană, un espresso romano se referă la un shot de espresso fie cu o felie de lămâie (înăuntru sau în lateral), fie cu suc de lămâie, cu sau fără zahăr. Prezentarea depinde de persoana sau de unitatea care o servește. Espresso romano este, de asemenea, băutura din Giugliano, un oraș din regiunea Napoli, unde băutura este considerată o delicatesă.

Modalități creative de a combina sucul de lămâie și cafeaua

Pur și simplu stoarcerea sucului de lămâie este modalitatea ușoară de a face o ceașcă de cafea mai răcoritoare.

Dar există și alte moduri inventive de a îmbina cele două arome. În ultimii ani, tonicele espresso cu gheață au crescut în popularitate. Tonicul adaugă un element picant și luminos unui espresso, care se combină foarte bine cu sucul de lămâie. Tonicele espresso cu gheață dau senzația unui cocktail de dimineață, așa că răzuiți și coaja de lămâie pentru a extrage uleiurile aromate din coajă și treceți-o pe marginea paharului pentru a gusta lămâia la fiecare înghițitură.

De asemenea, puteți folosi suc de lămâie la o cafea cu gheață sau o infuzie rece. Amestecând laptele sau frișca cu suc de lămâie și zahăr creați o spumă dulce și cremoasă pentru o cafea rece.

Pentru o înghițitură și mai dulce, combinați pur și simplu cafeaua și limonada. Aceasta este o combinație cunoscută sub numele de mazagran.