Conform documentului, autorităţile administraţiei publice responsabile emit ordine şi instrucţiuni pentru asigurarea unui management responsabil din punct de vedere social în mai multe domenii de interes general, printre care protecţia civilă şi restructurarea.

”Ca şi în cazul companiilor private, companiile în care statul are interese patrimoniale sunt obligate să îşi protejeze propriile operaţii, angajaţii, dar şi mediul înconjurător împotriva accidentelor. În calitatea sa de proprietar sau acţionar, statul se aşteaptă ca acest tip de companii să acţioneze responsabil în conexiune cu procesele de restructurare şi să aplice strategii pe termen lung în acest sens”, se arată în strategia promovată de Secretariatul General al Guvernului.

Totodată strategia urmăreşte integrarea şi asigurarea de oportunităţi în carieră pentru grupuri dezavantajate, Guvernul urmând să sprijine companiile care angajează persoane cu vârste mai înaintate sau cu dizabilităţi.

”Organizaţiile trebuie să fie proactive în recrutarea de personal din grupuri minoritare, dintre batrânii calificaţi şi din rândul persoanelor defavorizate şi cu dizabilităţi. Guvernul trebuie, de asemenea, să ofere sprijin organizaţiilor care oferă astfel de oportunităţi prin diverse stimulente”, se arată în proiectul Strategiei naţionale de promovare a responsabilităţii sociale 2011-2016.