O strategie reprezintă un anumit mod în care jucătorul joaca ruleta și abordează fiecare rotire. O putem privi și ca pe un set de reguli pe care jucătorul care a ales o anumită strategie le respectă la fiecare rotire. Dar oare aceste strategii funcționează cu adevărat? Haide să analizăm câteva dintre ele, precum Martingale sau D’Alembert, și să vedem ce impact au asupra jocului.

Martingale: Arta de a dubla până câștigi

Principiul acestui sistem este unul foarte simplu: după fiecare pierdere, îți dublezi miza. Logica din spate se bazează pe faptul că atunci când vei câștiga, îți vei recupera toate pierderile anterioare, plus vei obține și un anumit câștig.

De exemplu, dacă pariezi 25 de unități pe roșu și pierzi, următorul pariu va fi de 50 de unități, tot pe roșu. Dacă pierzi din nou, miza ajunge până la 100 de unități și tot așa până câștigi. În teorie, acest sistem garantează recuperarea pierderilor, însă practica poate fi nemiloasă. Dar să nu crezi că sistemul îți garantează câștiguri și nu dă greș.

În primul rând, majoritatea jucătorilor au un buget limitat – aceasta fiind principala piedică în dublarea continuă a mizei. Și asta în contextul în care nimeni nu exclude seriile de pierderi destul de mari. Nu în ultimul rând, nu este exclus faptul că cazinoul poate impune anumite limite de pariere la mese, ceea ce îți poate ruina sistemul, deoarece la un anumit moment nu vei mai putea dubla.

D’Alembert: Echilibrul între pierdere și câștig

Acesta este un alt sistem progresiv, dar nu într-atât de agresiv ca Martingale. În loc ca să dublezi miza, o vei crește cu o unitate. De exemplu, pariezi 10 unități pe negru. În cazul în care pierzi, următoarea miză va fi tot pe negru, doar că vei miza deja 11 unități. Deși este mai puțin agresivă decât Martingale, strategia ​​D’Alembert presupune practic aceleași riscuri.

Dacă dorești să aplici acest sistem, asigură-te că ai flexibilitate în ceea ce privește bankroll-ul. Nu uita că ruleta este, până la urmă, un joc de șansă, iar fiecare rotire este independentă de cea precedentă.

Fibonacci: Jocul numerelor perfecte

O altă strategie care poartă numele unui matematician renumit. Sistemul Fibonacci se bazează pe faimosul șir matematic în care fiecare număr este suma celor două precedente (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 etc.). În ruletă, mizele cresc conform acestui șir. Dacă pierzi, avansezi la următorul număr din secvență; dacă câștigi, te întorci cu două poziții înapoi.

Această metodă oferă o progresie mai lentă decât Martingale, reducând riscul de a atinge rapid limitele mesei. Cu toate acestea, ca și orice alt sistem la ruletă, Fibonacci nu are capacitatea de a exclude definitv avantajul cazinoului și, respectiv, nu poate garanta câștiguri.

foto advertorial 2

Strategia de pariuri pe roșu-negru

Strategia perfect potrivită pentru jucătorii începători. Totul este foarte simplu – pariază doar pe roșu sau negru. Teoria din spatele acestei strategii este simplă; pariul pe roșu/negru oferă cele mai mari șanse de câștig dintre toate pariurile – 50/50.

Dacă vei alege această strategii, o recomandare universală ar fi să o faci la o ruleta franceză, datorită regulilor La Partage și En Prison, care returnează o parte din pariul plasat în cazul în care bila aterizează pe zerou. Pe de altă parte, ruletă americană este cea mai proastă opțiune pentru acest sistem: are un dublu zero, ceea ce crește avantajul cazinoului.

Când funcționează strategiile?

Adevărul mai puțin inspirațional ține de faptul că niciuna dintre aceste strategii nu poate învinge avantajul încorporat al cazinoului. Ruleta are un element de șansă care nu poate fi controlat de matematică sau de strategie. Fiecare rotire a roții este un eveniment independent, iar prezența zeroului (sau a dublului zero în ruleta americană) înseamnă că șansele nu sunt niciodată 50/50.

Totuși, strategiile pot fi utile în alte moduri. Ele îți pot oferi o structură, un plan de acțiune care să îți facă experiența de joc mai captivantă și mai puțin haotică. În plus, folosirea unei strategii te poate ajuta să îți gestionezi bugetul și să eviți pariurile impulsive. Cu alte cuvinte, printr-o abordare sistemică și responsabilă, poți folosi același bankroll pentru mai multe runde de joc la ruletă și, respectiv, pentru mai multă distracție.

Ruleta – joc al norocului

Ruleta este un joc de noroc, iar cazinoul (casa) are întotdeauna un anumit avantaj. Înțelegerea cotelor și a alegerea unei strategii potrivite îi va ajuta pe utilizatori să plaseze pariuri la rece, dar acest lucru nicidecum nu garantează câștiguri regulate.

Pentru ca jocul la ruletă să fie distractiv trebuie să joci, în primul rând, responsabil. Așadar, fie că alegi Martingale, D’Alembert sau pur și simplu să-ți urmezi instinctul, nu paria mai mult decât îți poți permite să pierzi, joacă doar din plăcere și nu te aștepta la câștiguri garantate.