Piata terminalelor mobile va inregistra in acest o scadere cu 9%, acesta fiind primul declin din 2001. Prima jumatate a anului in curs va fi insa extrem de dificla pentru jucatorii de pe piata, estimeaza compania de cercetare Strategy Analytics.

„Ne asteptam ca prima jumatate din 2009 sa fie foarte slaba, pe masura ce industria de profil este lovita de cererea in scadere mai ales in tarile dezvoltate”, au declarat reprezentantii Strategy Analytics.

Compania de cercetare mizeaza pe vanzari de 1,08 miliarde de telefoane mobile in 2009, in scadere fata de cele 1,18 miliarde de uinitati vandute in 2008. Acesta va fi un an mult mai greu decat anul 2001, an in care s-a inregistrat singura scadere a vanzarilor pe piata telecom, scadere ce a fost de doar 6%.

Piata de terminale mobile din lume a fost puternic afectate inca din ultimul trimestru al anului 2008, cand vanzarile au fost de doar 295 milioane de unitati, mai putin cu 10% fata de perioada similara a anului 2007.

Raportul realizat de Strategy Analytics a venit la o zi dupa ce marii jucaori de pe piata de profil, Nokia, Samsung si LG, au afisat rezultate financiare slabe.

Sursa: EETimes