SUV-ul Dacia Duster va fi lansat în data de 2 martie la Salonul Auto din Geneva, a declarat, miercuri, pentru Realitatea FM, vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe. Acesta a mai spus că  modelul Duster se fabrică deja în România, pentru a asigura stocurile minime necesaredealerilor.

„Nu ne ducem la Geneva să arătăm lumii că am făcut un automobil, două, cinci. Noi imediat trebuie să facem lansarea pe piaţa românească. […] Mai mult, când ai 112 de dealeri în piaţă, trebuie să le asiguri un stoc minim de reprezentare”, a explicat reprezentantul Dacia.

În privinţa preţului de vânzare al noului SUV, oficialul Dacia nu a oferit noi detalii. Totuşi, Stroe a menţionat: „Sper să convingem factorii decidenţi de la Paris să rămână în plaja rezonabilă de preţuri, pentru că nu avem un ecart faţă de concurenţă putem să avem un produs trăznet şi degeaba. Dacia îşi va păstra această strategie de preţuri şi în orice caz va fi îmbatabil”.

Constantin Stroe a menţionat că imediat după salonul din Geneva, Dacia va pregăti lansarea pe piaţa românească. „Acest model care va întregi gama Dacia în anul 2010 va fi una din pârghiile de traversare a acestei crize profunde, mai ales în privinţa pieţei automobilelor din România. […] Contăm pe acest nou produs pe care îl punem în piaţă.”, a subliniat Constantin Stroe.