Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis un mesaj, marţi, de Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale, reafirmându-şi disponibilitatea de a sprijini autorităţile guvernamentale în implementarea proceselor de digitalizare.
STS, despre procesul național de digitalizare
STS susţine o abordare integrată a procesului de digitalizare la nivel naţional, cu o infrastructură comună tuturor instituţiilor şi aplicarea modelului „Punct de Contact Unic în relaţionarea cu cetăţeanul”, prin interconectarea bazelor de date de la nivelul instituţiilor publice.
Cu prilejul Zilei mondiale a telecomunicaţiilor, STS publică imagini din arhivă cu echipamente şi autospeciale de telecomunicaţii folosite în urmă peste 60 de ani.
„E modul nostru de a prezenta publicului contribuţia instituţiei la evoluţia şi transformările societăţii informaţionale din România”, se precizează într-un comunicat al STS.
Potrivit acestuia, de 30 de ani STS asigură telecomunicaţii speciale şi de aproape 20 de ani furnizează internet şi servicii IT, cu măsuri de securitate asociate, pentru toate instituţiile statului, de la Guvernul şi Preşedinţia României până la primării de comună. De 15 ani, STS operează şi gestionează centre de date în care sunt găzduite cele mai importante sisteme şi aplicaţii informatice, servicii şi site-uri web ale autorităţilor din România.
Cele mai frecvente solicitări din partea instituțiilor și autorităților publice
În prezent, cele mai multe solicitări din partea beneficiarilor STS, instituţii şi autorităţi publice, vizează servicii securizate de comunicaţii integrate voce-date-video, servicii de telefonie specială şi de cooperare, servicii de securitate cibernetică, audioconferinţă şi videoconferinţă, servicii de internet, e-mail, găzduire site-uri şi sisteme informatice, cu măsuri de securitate asociate, conexiuni private de tip VPN, semnături electronice şi dezvoltare aplicaţii software.
„Echipa STS este formată din programatori, ingineri hardware şi de comunicaţii, administratori de sistem şi de baze de date, specialişti în centre de date şi platforme de virtualizare, experţi în securitate cibernetică, specialişti în reţele, în telefonie IP şi videoconferinţă, în management organizaţional, precum şi în alte domenii care dezvoltă şi sprijină funcţionarea serviciilor IT&C puse la dispoziţia beneficiarilor.
Proiectele pe care le desfăşurăm împreună cu instituţiile publice din România ne demonstrează că digitalizarea nu este numai un termen pe care îl întâlnim tot mai des în vocabularul cotidian”, se evidenţiază în comunicatul citat.