Potrivit unui comunicat al ANOSR, studenţii îi solicită ministrului Educaţiei anularea aplicării granturilor parţiale până la efectuarea unei analize serioase a efectelor posibile şi creşterea simultană a bugetului alocat educaţiei.

ANOSR vrea de asemenea să afle care sunt subvenţiile alocate pentru anul universitar 2012-2013 şi să solicite apoi MECTS, dacă este cazul, indexarea lor pentru acoperirea inflaţiei produse de la ultima creştere a acestora. Subvenţiile sunt acordate pentru burse, cămine şi cantine.

"Un stat codaş în privinţa participării populaţiei la învăţământ superior nu se poate juca atunci când vine vorba de modul în care studiile superioare vor fi finanţate", a declarat preşedintele organizaţiei studenţeşti, Daniela Alexe.
Totodată, reprezentanţii ANOSR cer sprijinul Ministerului Educaţiei pentru recâştigarea participării studenţilor în alegerea rectorilor cu un procent de 25% din voturi, dar şi integrarea perspectivelor studenţilor cu privire la modul de acordare a taberelor studenţeşti şi urgentarea procedurilor restante.

ANOSR vrea încheierea unui protocol de colaborare cu MECTS prin care să fie definită modalitatea de consultare şi implicare a reprezentanţilor studenţilor în deciziile menţionate, care să transforme în realitate parteneriatul dintre cele două structuri.