Ca urmare a parteneriatului cu Facultatea de Electronică, Romtelecom şi Huawei Romania au renovat, dotat cu echipamente şi modernizat laboratorul de sisteme şi reţele de telecomunicaţii al instituţiei de învăţământ din Bucureşti. Investiţia în acest laborator de ultimă generaţie se ridică la peste 200.000 euro.
„Romtelecom a decis de mai mult timp că diferenţa dintre companii nu este dată de tehnologie, ci de oameni. Şi tocmai de aceea încercăm să găsim cei mai talentaţi oameni şi să îi promovăm,” a declarat Yorgos Ioannidis, Director General Romtelecom.
Burse de 10.000 de euro
Fundaţia Romtelecom pentru români, prin intermediul căreia se derulează parteneriatul cu Facultatea de Electronică, pune la dispoziţia studenţilor în anul al treilea şi masteranzilor din cadrul acestei facultăţi cinci burse în valoare totală de 10.000 de euro, cărora li se adaugă stagii de practică în cadrul Romtelecom.
Masteranzii aceleiaşi facultăţi vor beneficia şi de expertiza unui reprezentant Romtelecom în cadrul unei serii de seminarii programate pentru semestrul al doilea al acestui an universitar.
Nu în ultimul rând, studenţii Facultăţii de Electronică din Bucureşti interesaţi de activitatea Romtelecom vor putea beneficia de vizite în diferite centre tehnologice ale companiei prin programul „Studenţind prin Romtelecom” care va avea loc la începutul lunii noiembrie. 
O nouă ediţie a concursului Idei tari
Tot astăzi, 25 octombrie, se lansează ediţia a doua a competiţiei naţionale „Idei tari”. Până pe 30 aprilie 2011 tinerii până în 35 de ani se pot înscrie în competiţie cu soluţii multimedia.
Temele propuse pentru concurs se găsesc pe site-ul dedicat, www.ideitari.ro. Lucrările, care vor putea fi înscrise online pe acelaşi site, vor fi punctate în funcţie de gradul de inovaţie, aplicabilitatea ideilor şi capacitatea de a aduce soluţii, fiind declarată câştigătoare echipa sau persoana care a obţinut cele mai multe puncte.
Într-o primă etapă, lucrările participante în concurs vor fi evaluate de un juriu mixt format din profesionişti Romtelecom şi profesori universitari. În a doua etapă, autorii celor mai apreciate 15 lucrări îşi vor susţine proiectele în faţa aceluiaşi juriu, în cadrul unui eveniment dedicat ce va avea loc la Bucureşti.
Cele mai valoroase proiecte vor fi răsplătite cu premii în valoare totală de 10.000 de euro (premiul I – 5000 euro, premiul II – 3000 euro şi premiul III – 2000 euro) şi practică în cadrul Romtelecom.
Competiţia naţională îşi propune să încurajeze performanţa, să răsplătească pasiunea tinerilor pentru domeniul IT&C şi să stimuleze interesul pentru studiul, cercetarea şi inovaţia în acest domeniu.
Mai multe detalii şi regulamentul oficial sunt disponibile pe site-ul www.ideitari.ro. <embed width=’360′ height=’308′ flashvars=’file=https://www.romtelecom.ro/fileadmin/template/main/videos/colaborare/YIoannidis.flv&image=https://www.romtelecom.ro/fileadmin/template/main/videos/colaborare/YIoannidis.jpg&width=360&height=308′ wmode=’transparent’ allowfullscreen=’true’ allowscriptaccess=’always’ quality=’high’ name=’mpl’ id=’mpl’ src=’https://www.romtelecom.ro/fileadmin/template/main/swf/mediaplayer.swf’ type=’application/x-shockwave-flash’/>
SURSA: Romtelecom