Electronic Arts, cel mai important producător de jocuri video din lume, a demarat un proces important de recrutare în vederea extinderii activitătilor studioului de la Bucuresti. La începutul anului EA România a anunțat că va începe producţia de jocuri video pentru computere şi consolele.

Până în luna octombrie vor avea loc 150 de angajări. În momentul de fată, în cadrul studioului local al EA lucrează 220 de graficieni, programatori si testeri de jocuri.

“Am închiriat deja un nou spatiu de birouri cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi în complexul Sema Park”, a declarat Viorel Alex Marinescu, director Enabling Technologies în cadrul EA România. Mutarea va avea loc până la sfărsitul lunii octombrie.

Pentru recrutarea viitorilor angajati, Electronic Arts s-a orientat atât către tărgurile de locuri de muncă dar si spre studentii din universitătile de profil. Numai în Politehnică, în luna aprilie se va încheia cel de-al doilea curs de grafică pentru jocuri pe telefoane mobile, initiat de EA Mobile.

Compania este prezentă în România din 2005 cu divizia de jocuri pentru telefoane mobile EA Mobile. În cadrul studioului de la Bucureşti au fost realizate jocuri precum Harry Potter and the Order of Phoenix, Medal of Honor sau Need For Speed Carbon.

Data: 26 martie 2008

Sursa: Electronic Arts