Din totalul respondenţilor, 45% au afirmat că nu şi-au făcut un control medical de rutină în ultimii doi ani, în timp ce 6% nu au fost niciodată la un astfel de control. În comparaţie cu restul ţării, persoanele din Bucureşti sunt mai atente cu sănătatea lor. Astfel, mai mult de jumătate dintre bucureşteni (55%) merg la controale anuale de rutină, în timp ce, la nivel naţional, procentul nu depăşeşte 42%. De asemenea, 58% din români nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când au probleme de sănătate.
Acelaşi studiu relevă că medicul de familie este cel mai important reper în alegerea unui specialist sau a unei clinici. Astfel, două treimi (69%) dintre cei intervievaţi folosesc recomandarea medicului de familie atunci când aleg clinica sau specialistul. Alte surse importante de informare în acest sens sunt recomandările familiei, prietenilor sau vecinilor (48%) şi informaţiile de pe internet şi mass-media (16%).
Totodată, calitatea actului medical este cel mai important criteriu de selecţie pentru mai mult de două treimi (70%) dintre persoanele care optează pentru clinicile medicale private. Reputaţia doctorilor reprezintă un alt factor important, jumătate dintre cei chestionaţi declarând că acest lucru are o influenţă puternică atunci când aleg să meargă în privat.
Pe următoarele locuri, în ordinea importanţei, se situează atitudinea personalului medical (37%), dotările / echipamentul medical performant (34%), preţul serviciilor oferite (28%), timpul de aşteptare (23%) şi sfaturile mediculul de familie (14%).
Referitor la notorietatea operatorilor din sistemul medical privat, studiul IMAS relevă faptul că MedLife este prima menţiune a românilor la întrebarea ”Care sunt furnizorii de servicii medicale private de care ați auzit?”, având o notorietate spontană de 9%, la nivel naţional. La această categorie, MedLife este urmată de Regina Maria, cu o notorietate spontană de 6%, Medcenter şi Medsana cu 4%, Sanador şi Medicover cu 3%.
De asemenea, locuitorii din oraşe mari şi din Bucureşti poziţionează MedLife pe primul loc la categoria încredere într-o clinică privată cu un procent de 32%. Pe locurile doi şi trei, se situează clinicile Sanador (14%), Medicover (6%) şi Regina Maria (6%).
Sondajul a fost realizat în luna august 2011, la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane și reflectă atitudinea şi modul de comportament al românilor în ceea ce priveşte sănătatea lor şi accesarea serviciilor medicale.
MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania își desfășoară activitatea în nouă Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov și Arad, opt laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste în București și în țară, șapte centre cu specializare unică și în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată țara. Alături de Spitalul de Pediatrie MedLife, compania mai deține două spitale multidisciplinare, Life Memorial Hospital în București și MedLife-Genesys, în Arad.
Studiu: 57% dintre români au mai multă încredere în unităţile medicale private decât în cele de stat
7 septembrie 2011, 12:29
Ultima modificare în 7 septembrie 2011, 15:29
Medicina privată câştigă teren: 57% dintre români au mai multă încredere în unităţile medicale private decât în cele de stat, potrivit unui studiu IMAS, realizat la cererea MedLife.
Etichete: medicina,
medlife,
privat,
stat
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook